6 mahkum çatıda yakalandı!

Jandarma ekipleri, Buca Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan firar etmeye çalışan 6 mahkumu çatıda yakaladı

6 mahkum çatıda yakalandı!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'in Buca ilçesinde iş için verilen malzemelerle 20 metre uzunluğunda merdiven yapıp cezaevinden kaçmaya çalışan 6 mahkum jandarma ekiplerince son anda yakalandı. Yakalanma anları ise cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

KAPIYI KIRDILAR

Buca Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda değişik suçlardan dolayı kalan H.T, B.C, R.D, R.U.Ö, B.D. ve A.B. kendilerine çeşitli el işleri için verilen örgü iplerini ve fırça saplarını kullanarak yaklaşık 20 metre uzunluğunda "halat merdiven" yaptı. Havalandırmanın kapatılması ve sayımların yapılmasından sonra harekete geçen mahkumlar, tuvaletlerden söktükleri musluklarla kapıyı kırarak havalandırmaya çıktı. Havalandırmadan çatıya ulaşan 6 mahkum, jandarma ekiplerince fark edildi. Mahkumların firar etmesini engellemek için havaya ateş açan jandarma ekipleri, mahkumların firar girişimini son anda önledi.

BİRİNİN AYAĞI KIRILDI

Çatıya çıkan mahkumlar itfaiye merdiveniyle çatıdan indirilirken, mahkumlardan birinin çatıya çıkamadan diğerinin ise 10 metrelik iç havalandırma boşluğundan atladığı sırada ayağının kırıldığı öğrenildi.