600 bin dolarlık soygun

İstanbul Fatih’te 4 katlı kuyumcu atölyesine giren kimliği belirsiz 4 hırsız, 3 kasadan toplam 600 bin dolar değerinde mücevher ile 260 kilogram işlenmiş gümüşü alıp kaçtı.

600 bin dolarlık soygun

Hırsızlar kaçarken hana ait güvenlik kamerasının kayıt cihazını da söküp aldı. Mimar Hayrettin Mahallesi Asmalı Kandil Sokak Kumsar Han’daki 4 katlı kuyumcu atölyesine önceki akşam 4 hırsız girdi.

Dün temizlik için hana gelen Dilek Güzeliş, giriş kapısındaki asma kilidin kırılmış olduğunu gördü ve durumu hemen kuyumcu atölyesinin sahibi Enver Solhan’a bildirdi.

İşyerine gelen Solhan, 3 kasanın açıldığını ve içerisinde bulunan 260 kilogram işlenmiş gümüş ile mücevherlerin çalınmış olduğunu gördü. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu dedektifleri çok yönlü soruşturma başlattı.

Hırsızların 4 kişi olduğu ve plakasız bir otomobille kaçtıkları, handa bulunan güvenlik kamerası kayıt cihazını da aldıkları belirlendi. Enver Solhan polise, hırsızlık olayının eski işçisi S.Y. tarafından yapılmış olabileceğini bildirdi. Polis, 600 bin dolar değerindeki mücevher ve gümüş ile kaçan hırsızları belirlemeye çalışıyor.