“Okulada piyanoya pislemişti!”

Osman Yağmurdereli'nin, Gazi Eğitim Enstitüsü'nde öğrenciyken okuldaki Beethoven'ın büstünü kırıp, piyanolara pisleyen bir grubun içinde yer aldığı iddia edildi. işte olayın detayları...

“Okulada piyanoya pislemişti!”

Piyanist Fazıl Say'ın TV'de canlı yayında "Göbeğini kaşıyan adam" dediği AK Parti Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin, Gazi Eğitim Enstitüsü'nde öğrenciyken okuldaki Beethoven'ın büstünü kırıp, piyanolara pisleyen bir grubun içinde yer aldığı iddia edildi.

İsmini açıklamayan bir öğretim görevlisi, "1980 öncesiydi. Bölümdeki Beethoven ile Zuckmayer büstlerini kıran, piyanolara pisleyen grupta yer alan Osman Yağmurdereli, ikinci sınıfta piyano öğrencim oldu. Düzeyini görünce dehşete kapıldım. İkinci sınıfta olmasına karşın, henüz fa anahtarının bulunmadığı ilk parçalardan birini çalışıyordu Bu durumda dersten geçiremeyeceğimi söyledim. Ama onu benim olmadığım bir sınavdan geçirmişler" dedi.

BANA TORPİL YAPILMADI

Osman Yağmurdereli ise iddiaları reddetti. Yağmurdereli, "Ben ne Beethoven'ın ne de Zuckmayer'in büstünü kırdım. Hele hele piyanoya pislemem mümkün değil. Bunları iddia eden kişiyi de hatırlamıyorum. Çünkü ben piyano sınavından iddia edildiği gibi geçmedim. Yaptığım söylenen bu eylemlerin hiçbirini hatırlamıyorum. Yapmış olsam mutlaka hatırladım. Benim arkadaş grubum da böyle eylemlere katılmadı" dedi.

Sabah Gazetesi

Konular Eski Arşiv