”Çatılar”

KKTC'li genç modacı Mustafa Aslantürk ''çatılar'' temalı koleksiyonuyla Londra Moda Haftasında 2008-2009 sonbahar-kış modellerini tanıttı.

”Çatılar”

Aslantürk'ün Vauxhall Fashion Scout'ta düzenlenen defilesinde, 23 parçalık koleksiyon modaseverler, eleştirmenler ve ünlü mağazaların temsilcileri tarafından dikkatle izlendi.

Genç modacının ipek kumaşlar ve üzerine kapladığı plastiklerden oluşan modelleri büyük ilgi topladı. Aslantürk'ün sert çizgiler, yüksek kesimler ve drapeli eteklerden oluşan modellerinde petrol yeşilinden toprak rengine, siyahtan bordoya pek çok rengin kullanıldığı dikkat çekti.

Defilenin ardından bir açıklama yapan Aslantürk, koleksiyonunun konseptinin, mimari duygularının ağır basmasıyla ''çatılar'' olarak ortaya çıktığını, çatı sistemleri ve işlevsellikleri üzerinde yoğunlaştığını anlattı. Çatıların sadece görsellik açısından var olmayıp, aynı zamanda binaları korumaya yönelik bir işlev üstlendiklerini vurgulamak istediğini belirten Aslantürk, ''bunu da zarif ipek kumaşları doğanın yağmur gibi etkilerinden korumak üzere plastikle kaplayarak gösterdim'' dedi.

Konu ile ilgili haberi görüntülemek için "Video" butonuna basınız.

Konular Eski Arşiv