”İyi seneler Londra"

"Bu filmde karakterler olumsuz. Ama cesur bir film" İşte o haber!!!

”İyi seneler Londra"

Yönetmenliğini ve senaristliğini Berkun Oya'nın üstlendiği, Türk – İngiliz ortak yapımı olan "İyi Seneler Londra" adlı filmin galası, önceki akşam Teşvikiye AFM Sinemalarında yapıldı. Başrollerini Ülkü Duru, Ali Atay, Denis Lavant ve Zuhal Olcay'ın paylaştığı filmde Hugh Hayes, Vahide Gördüm, Şebnem Sönmez, Tuncay Akpınar, Can Togay gibi ünlü oyuncular rol alıyor.

Filmin çekimlerinde çok eğlendiğini belirten Zuhal Olcay, "Filmde Londra'da Yaşar Nur'un (Ülkü Duru) arkadaşı Zeynep karakterini canlandırıyorum. Senaryo bana geldiğinde filmde Ülkü ve Ali'nin oynayacağı belliydi. Ben de bu harika ekibin içinde olmak istediğim için hiç düşünmeden kabul ettim." Diye konuştu. Filmin alışılmışın dışında bir atmosferi olduğunu ifade eden Olcay, "Filmde karakterler olumsuz ama cesur bir film" şeklinde konuştu.

Müziklerini Fazıl Say'ın hazırladığı filmin iki sahnesi hariç, tamamı Londra'da çekildi. Film ekibi, Fazıl Say hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Mehmet Ali Alabora, Güven Kıraç, Abdullah Oğuz, Can Sandıkçıoğlu, Lale Mansur gibi ünlü isimler de galaya katılanlar arasındaydı.

Yönetmenlerin büyük ikramiye heyecanı;

Milli Piyango'nun büyük ikramiyesi yönetmenleri de heyecanlandırdı. Filmin yönetmeni Berkun Oya, galada milli piyango bileti alınca galaya katılan mesletaşları da espiriyi patlattı. Galaya katılan Abdullah Oğuz ve Ömer Faruk Sorak, "Büyük ikramiye çıkarsa artık büyük bir film çekebiliriz" diyerek espiri yaptılar.

Galada çekilen fotoğrafları görüntülemek için "Foto ve belgeler" butonuna basınız.

Konular Eski Arşiv