83 yaralı, uçakla Adana ve Kahramanmaraş'tan İstanbul'a sevk edildi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, depremzede vatandaşların bölgeden tahliyeleri devam ediyor.

83 yaralı, uçakla Adana ve Kahramanmaraş'tan İstanbul'a sevk edildi

Adana ve Kahramanmaraş'tan hareket eden 2 askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 83 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzede vatandaşların tahliyeleri devam ediyor.

Depremzedeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 askeri kargo uçağı Adana ve Kahramanmaraş'tan havalanarak, gece saatlerinde Atatürk Havalimanı Askeri Apronu'na indi.


83 yaralı, uçakla Adana ve Kahramanmaraş'tan İstanbul'a sevk edildi


Aralarında bebek ve çocuklarında olduğu 83 depremzede, burada hazır bekletilen otobüslerle İstanbul'da bulunan yakınlarına götürüldü.

İNSANLAR ORADA ÇOK ZOR DURUMDA

Ailesi ile birlikte gelen Rıza Dönmez, "Biz aslında Kocaeli'ne gideceğiz de İstanbul üzerinden gideceğiz. Orada çok zor durumda insanlar. Kimsenin gidebileceği evi yok. İnsanlar topluca akrabalarını kaybetti. Bizim en çok şükrettiğimiz şey en yakın ailemizden kimsenin ölmemesi. Hiç kimsenin evi yok. Biri bizim evimiz yıkıldı sizin evinizde kalabilir miyiz diye bir cümle kuramaz, çünkü kimsenin evi yok" dedi. 


DHA (Demirören Haber Ajansı)