9 günlük bayram tatili trafiği kilitledi

Kurban Bayramı tatiline erken çıkanlar yollarda kilometrelerce araç kuyruğuna neden oldu. Feribot iskeleleri ek seferlere rağmen tıklım tıklım dolarken, bazı yollarda trafik durma noktasına geldi.

9 günlük bayram tatili trafiği kilitledi

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleştiren başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’ndeki illerden yola çıkanlar, kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Karayollarında trafik kilitlenirken, ek seferlere rağmen feribot iskeleleri hınca hınç doldu.

Yurt genelinde dokuz günlük bayram tatili yoğunluğu erken başladı. Marmara Bölgesi’ndeki illerden dün sabah saatlerinde yola çıkanlar, boğazı geçebilmek için Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile Kilitbahir köyündeki feribot iskelelerine akın etti. Burada feribot iskelesindeki araç kuyruğu 4.5 kilometre ilerideki Eceabat ilçesine kadar ulaştı. Eceabat’taki feribot kuyruğu ise 4 kilometre mesafedeki Kilye koyuna kadar uzadı. Feribot sırası bekleyenler arasında gurbetçilerin de olduğu görüldü.

Seferler artırıldı

Boğazda yolcu ve araç taşımacılığını sağlayan Gestaş firması, Gelibolu- Lapseki hattında yedi, Eceabat-Çanakkale hattında üç, Kilitbahir-Çanakkale hattında ise dört feribotla saatsiz sefer yaptı.

Yoğunluğun yaşandığı Kabatepe-Gökçeada hattında üç, Geyikli-Bozcaada hattında da iki feribot sefer yaptı. Gestaş, bayram yoğunluğunu göz önünde bulundurup, filosundaki feribotlara ilave iki feribot kiraladı. Bu arada Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerindeki araç yoğunluğu nedeniyle karayolunda da trafik kilitlendi. Polis ve jandarma ekipleri trafik akışını sağlamak için güzergâhta devriye gezdi.

Tesis yoğunluğu

Memleketlerine gitmek için yola erken çıkan sürücüler, Anadolu Otoyolu’nun Düzce ve Bolu Dağı kesiminde de trafiğe neden oldu. Kaynaşlı gişeleri ile tünel arasında bulunan viyadükler kesiminde önceki gece saatlerinden itibaren akıcı yoğunluk oluştu. Otoyoldaki dinlenme tesislerinin girişlerinde yavaşlayan araçlar nedeniyle bu kesimlerde yoğunluğun arttığı görüldü. Özelikle Karadeniz illerine gitmek isteyen sürücülerin kullandığı Gerede gişeleri ve bağlantı yolu ile Bolu-Samsun yolunda trafik durma noktasına geldi. Ayrıca yol üzerinde meydana gelen hasarlı trafik kazaları da trafiğin zaman zaman durma noktasına gelmesine sebep oldu.