90 TL için değer miydi?

İzmir Buca'da 17 yaşındaki genci bıçak ve şiddet kullanarak ormanlık alana götürüp 60 TL parası ile 30 liralık saatini gasp ettiği iddiasıyla 5 kişi Gasp Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı.

90 TL için değer miydi?
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Buca İlçesi'nde üniversite öğrencisi 17 yaşındaki M.H.Y, arkadaşları ile birlikte kaldığı öğrenci evine giderken kimliği belirsiz kişiler önünü kesti. Bıçak zoru ile Kozağaç ormanlık alanına zorla götürülen M.H.Y. burada cebinde bulunan 60 TL para ile kolundaki 30 TL değerindeki saati gasp edildi. Üniversite öğrencisi M.H.Y. gaspçıların kaçmasının ardından, bir süre yürüdükten sonra ana yolda başka bir vatandaşın cep telefonundan polisi aradı.

Soruşturma başlatan polis, olayla ilgili A.H.(16), K.Ç.(24), U.T.(20), M.Y.(19) ve E.G'yi(24) gözaltına aldı.

Zanlılardan yaşı küçük olan A.H. ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılırken, K.Ç., U.T., M.Y. ve E.G. "Silahla birden fazla kişi ile cebir ve tehdit kullanarak bir kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve birden fazla kişi tarafından gece vakti yağma" suçlarından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gasp mağduru olan üniversite öğrencisi M.H.Y'de adliye götürülmeden önce zanlıları tek tek teşhis ettiği öğrenildi.

Öte yandan savcılık soruşturmasının ardından zanlılar hakkında gasp, yağma ve hürriyeti yoksun kılma ve olayın gece vakti gerçekleşmesi suçlarından 20 yıl hapis istemiyle dava açılabilecek.