95'lik dedenin cezaevi çilesi!

Ailesi, halen yoğun bakımda olan ve taburcu edilince tekrar cezaevine dönmesi gereken Mehmet dedenin, cezasını ev hapsi şeklinde çekmesini talep etti...

95'lik dedenin cezaevi çilesi!
Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Elazığ’da 95 yaşındaki Mehmet Akgül, 21 Şubat 2014’te 75 yıllık eşi 93 yaşındaki Murşide Akgül’e bastonuyla vurdu.

Hakkında “basit yaralama” suçundan kamu davası açılan Mehmet dede, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı. Murşide Akgül olaydan 3 ay sonra yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybetti. Mehmet Akgül ise, cezasının geçtiğimiz hafta Yargıtay tarafından onanmasının ardından cezaevine girdi, ilk gece rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı.

Ailesi, halen yoğun bakımda olan ve taburcu edilince tekrar cezaevine dönmesi gereken Mehmet dedenin, cezasını ev hapsi şeklinde çekmesini talep etti. Ancak Habertürk’e konuşan yargı kaynakları, Akgül’ün cezasının ev hapsine çevrilmesinin mevzuata uygun olmadığını belirtti. Yasanın ilgili maddesinde, 2006’da merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan için özel bir değişikliğe gidilmişti.

75 yaşını bitirmiş kişilerden 3 yıla kadar hapis cezası alanların, cezasını evlerinde çekmelerinin önü açılmıştı. Erbakan bu kapsamda, ‘kayıp trilyon’ davasından aldığı cezasının infazını Edremit’teki konutunda tamamlamıştı. 95 yaşındaki Mehmet Akgül, 3 yılın üzerinde ceza aldığı için bu düzenlemeden yararlanamıyor. Akgül’ün cezaevinden çıkışının tek yolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın affetmesi...

95'lik dedenin cezaevi çilesi!