Abdurrahim Albayrak: 'Yüzlerine nasıl bakarız?'

Galatasaray Başkan Yardımcısı Albayrak, transfer konusunda şu saptamayı yaptı: "Parasını ödeyemeyeceğim oyuncuyu niye alalım? Artı, aldığımız zaman, Florya’da, parasını ödemede sıkıntı çektiğimiz oyuncuların yüzüne nasıl bakarız?"

'Yüzlerine nasıl bakarız?'
Skorer'den Bilal Meşe'nin yazısı... Yer Alanya... Galatasaray’ın kamp yaptığı oteldeyiz. Hamza Hamzaoğlu ile röportajımızı bitirdikten sonra, foto muhabiri arkadaşım Halid Kayacan ile birlikte biraz nefes alma adına havuz kenarındaki sandalyelere iliştik.

Bizi gören Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, masamıza oturdu. Amacımız sohbetti. “Nasıl gidiyor, transfer yapacak mısınız?” diye öylesine sorduk. Ne var ki, sevgili Albayrak ile beş dakika bile sürmeyen sohbet sırasında, ağzından öyle kelimeler döküldü ki, şaşırdık, Kayacan ile göz göze geldik.

Gazeteciliğin verdiği içgüdüsel hareketle, çantama elimi attım, kayıt cihazını arıyordum ki, Abdurrahim Albayrak bizim düşüncemizi anladı, ”Siz çayınızı için, ben geliyorum” diyerek, bir yudum bile almadan hızla yanımızdan uzaklaştı. Dakikalar geçti, ne gelen vardı, ne giden.

Neticede bu bir sohbet idi, yazmak etik olmazdı. Buna karşın içim içimi kemiriyordu, Albayrak’ın söylemleri doğruydu, müthiş tespitleri vardı. Galatasaray’ın resmini kısa sürede çizdi, işin özeti tam bir yönetici sorumluluğu içeriyordu.

Bu sözlerin hafızalarda kalması asla doğru olamazdı... Bunun içindir ki, yazmaya karar verdim, kusura bakma sevgili Albayrak... Sarı-kırmızılı başkan yardımcısı, gerçekçi bir teşhis ortaya koydu:

“Borcum varken transfer yapmam, yapamam... Parasını ödeyemeyeceğim oyuncuyu niye alalım? Artı, aldığımız zaman, Florya’da, parasını ödemede sıkıntı çektiğimiz oyuncuların yüzüne nasıl bakarız? Oyuncularımızın alacaklarını gününde ödediğimiz sürece mutlu oluyorum. Florya’daki tesislere, idman sahasına mutluluğu ve huzuru getirdik, herkesin yüzü gülüyor.”

Bitmedi: “Galatasaray’ı kışken aldık, şimdi bahar geldi.”
Konular Spor Haberleri