'Acil Servis'lik bir skandal yaşandı!

Adana’da 17 yaşındaki motor meslek lisesi öğrencisi, âşık olduğu hemşireyi görebilmek için özel kıyafet diktirip ‘stajyer hemşire’ gibi aylarca hastanede çalıştı

'Acil Servis'lik bir skandal yaşandı!
Habertürk'ten Beycan Üçkardeş'in haberine göre üm Türkiye’nin günlerce konuştuğu sahte doktor skandalının bir benzeri Adana’da yaşandı. Seyhan Yenibaraj Mahallesi’ndeki olay iddiaya göre şöyle gelişti: Açık lisenin motor meslek bölümünde eğitim gören 17 yaşındaki B.D., Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde bir hemşireye âşık oldu. Sonrasında ise, hemşireyi her gün görebilmek ve ona yakın olmak için bir plan yaptı.

İşe, önce kendini sağlık meslek lisesi öğrencisi gibi tanıtarak başladı. Hastanede staj yapan 250 öğrencinin giydiği kıyafetlerden özel olarak diktirip hastanenin aciline stajyer hemşire gibi girip çıkmaya başladı. B.D., bir süre sonra oyununu daha da ileri götürdü. Görevlilere “Babam annemi öldürdü, kimsem yok” diyerek çoğu zaman hastanede kalmaya başladı. Sağlık konusunda hiçbir bilgisi olmayan B.D. acil servise gelen hastalara damar yolu açıp, kalp masajı bile yaptı.

ŞİKÂYET GELİNCE...

Ancak bir süre sonra B.D.’den özellikle stajyer kız öğrenciler şikâyetçi olmaya başladı. Bunun üzerine hastane yönetimi 250 stajyer arasında yoklama yaptı ve B.D. isimli bir stajyer hemşire olmadığı ortaya çıktı. Hemen polise haber verildi, yalanı ortaya çıkan B.D. gözaltına alındı.

Yaşı küçük olduğu için çocuk şube müdürlüğüne teslim edilen zanlı, ifadesinde ise “sağlık personeli olmayı çok istediği için böyle bir şey yaptığını” söyledi.

Liseli âşık, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.