Adanalı Utku sır oldu!..

Geden Lines'a ait Rocket adlı Malta bandıralı geminin başmühendisi olan Adanalı Muzaffer Utku Cinkara, Litvanya açıklarında esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu.

Adanalı Utku sır oldu!..

Cinkara hakkında, intihara meyilli olduğu ve hayatına son vermiş olabileceği şeklinde rapor düzenlendi. Anne Günay Cinkara ise, "Evladımı bulmak yerine uydurma rapor hazırlıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Kimyasal ürün yüküyle Klaipeda’dan hareket edip Rotterdam’a gitmekte olan gemide, demir alındıktan bir süre sonra başmühendisin kayıp olduğu bildirildi. Litvanya Hava Kuvvetleri’ne ait Mi-8 SAR helikopterinin gemi rotasını izleyerek deniz üzerinde yaptığı 2 saatlik aramalara rağmen herhangi bir bulguya rastlanmadı. Civardaki gemilerde yapılan kontroller de sonuç vermeyince yetkililer tarafından genç mühendisin intihar etmiş olabileceği yönünde rapor hazırlandı.

Rapora tepki gösteren anne Günay Cinkara, oğlunun bir an önce bulunmasını istiyor. Cinkara, "Üzüntüm çok büyük. Bir anne olarak yavrumun bulunmasını istiyorum. Yazılan raporların hepsi uydurma. Her şeyi kaptan biliyor. Ben yavrumum yaşadığını düşünüyorum. 8 yıldır gemide çalışan bir çocuk intihar eder mi? Psikolojik sorunu olduğu söyleniyor. Varsa sorunu neden çalıştırıldı o zaman? Yaza kadar evlenmeyi düşünüyordu" diye konuştu.
 
Muzaffer Utku Cinkara, İTÜ Denizcilik Fakültesi’ni 2003 yılında birincilikle bitirmişti. Dönem birincisi olan Muzaffer Utku Cinkara, 1 Temmuz 2003 tarihinde yapılan mezuniyet töreninde diplomasını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın elinden almıştı.

Yener Ekinci - Ejder Dinler