ADLİ TIP TECAVÜZE UĞRAYAN KIZA BAKİRE DEDİ!

8 yaşındayken tecavüze uğrayan E.D.K., 2 yıl içinde 5 kez bekaret testinden geçirildi ve "bakire" çıkmadı.

ADLİ TIP TECAVÜZE UĞRAYAN KIZA BAKİRE DEDİ!

Son muayenede ise Hüseyin Üzmez'i kurtaran rapora imza atan Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu, küçük kıza önceki 4 raporunun aksine "bakiredir" dedi.

Hüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz davasındaki raporuyla tepki çeken Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nun bir başka şaibeli rapora daha imza attığı ortaya çıktı. Üç yıl önce Gaziosmanpaşa semtinde Hüseyin G. adlı inşaat işçisinin cinsel istismarına uğrayan 8 yaşındaki E.D.K. bu kurulun verdiği çelişkili raporlar yüzünden, iki yıl içinde tam beş kez bekaret muayenesinden geçirildi. Önce "bakire değil" raporu verilen kız çocuğu 6. İhtisas Kurulu raporuna göre "bakire" olduğu için, nisan ayında görülecek davadan bir muayene talebi daha çıkabilir.

30 Ocak 2006'da meydana gelen olayın ardından ailenin şikayeti üzerine, apartman komşusu Hüseyin G. gözaltınaalındı. Çocuk Büro ve Polisi ve Savcılık tarafından bilgisine başvurulan E.D.K. Adli Tıp Kurumu Gaziosmanpaşa Tabipliği'ne sevk edildi. E.D.K. ilk bekaret muayenesini burada yaşadı, ancak bu son muayenesi olmadı. Adli Tıp Uzmanı Uz. Dr. Gürol Berber tarafından muayene edilen E.D.K'nin bakire olmadığı tespit edildi. 2006 Kasım ayında küçük kız bu defa Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı Emine Eraslan tarafından muayene edildi ve "Yaşadığı cinsel taciz travmasının ciddiyeti nedeniyle ergenlik, muhtemelen yetişkinlik dönemine kadar psikolojik açıdan destek  alması gerekmektedir" yönünde rapor düzenlendi.

Mahkemenin isteği üzerine küçük kızı tekrar muayene eden 6. İhtisas Kurulu uzmanları, 21 Ocak 2008 tarihinde mağdur kız için "Yırtılmaksı-zın duhule müsait olmadığı ve bakire olduğu tespit edilmişti-r" sonuçlu raporunu hazırladı. Bu rapor üzerine Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi Hüseyin G.'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Bir sonraki duruşma Nisan ayında görülecek. E.D.K'nin raporunu imzalayan Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu uzmanlarının, Hüseyin Üzmez'i kurtaran raporu hazırlayanlarla aynı olduğu ortaya çıkınca skandal da büyüdü. Hüseyin G.'yi kurtaran skandal raporun altında, Üzmez vakasından farklı olarak Çocuk Cerrahi Uzrr.aru Prof. Dr. Haluk Emir'in de imzası bulunuyor. Tüm rapor ve muayene tartışmaları sırasında hem küçük kız hem de ailesi perişan oldu.

BİR MUAYENE DAHA!
Verilen raporlar arasında çelişki olduğu için 11 yaşındaki kızın bir kez daha muayeneden geçirilmesi söz konusu. Eğer cinsel organ veya bir cisimle tecavüz söz konusu değilse sanık Ceza Kanunu'nun 103. maddesinin 1. fıkrasına göre 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilir. Ancak eğer tecavüz varsa, aynı maddenin 2. fıkrasına göre 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması mümkün.
 
Gazete Habertürk