ADRESE TESLİM EROİN

Hakkari'den 36 ülkeye koli gönderilmesini şüpheli bulan polis, kolileri takibe aldı ve...

ADRESE TESLİM EROİN

Kolileri yurtdışına gönderenin aynı memur olduğunu saptayan polis, PTT memurunun PKK’ya ait eroini yurtdışına pazarladığını ortaya çıkardı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ’uyuşturucu kaçakçılığı’ soruşturmasında, çete üyelerinin ’pes’ dedirtecek bir yöntem uyguladıkları ortaya çıktı. PKK’nın İran ve Kuzey Irak üzerinden Türkiye’ye getirdiği eroinin, Hakkari Postanesi’nde görevli Faysal D. adlı memurun yardımıyla 36 ülkeye posta yoluyla gönderdildiği belirlendi.

Uyuşturucu çetesinin akıllara durgunluk veren sevkıyat yöntemi, Hakkari’den çok sayıda ülkeye posta yoluyla koli gönderildiği yönündeki ihbar üzerine tespit edildi. İhbarı değerlendiren polis, Hakkari Postanesi’ni sivil ekiplerle izlemeye aldı. Kolileri postaneye getiren iki kişiyi ve kolileri teslim alan posta memuru Faysal D.’yi belirleyen polis, teknik takip başlattı ve kaçakçılık olayını doğrulayan telefon görüşmelerini tespit etti.

Bu gelişmenin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kosova’da görev yapan irtibat elemanları devreye girdi. Hakkari’den posta yoluyla sevkıyat yapan çete üyeleriyle Kosova’dan alıcı kılığında bağlantı kuran polis, 2.5 kilo eroin siparişi verdi.

GİZLİ KAMERA TESPİTİ

Talep üzerine uyuşturucuyu hazırlayan çetenin iki üyesi Abdüsselam ve İskender A., eroini koli içinde postaneye getirip Faysal D.’ye teslim etti. İçinde uyuşturucu bulunan paketi kontrol etmekle görevli olan posta görevlisi Faysal D., kontrol işlemini yapılmış gibi göstererek koliyi Kosova’ya gönderdi. Çete üyeleri aynı tarihte, Hollanda’nın Amsterdam şehrine de yine Hakkari’den postaya verilen ikinci bir koli gönderdiler. PKK’ya ait eroini posta yoluyla yurdışında pazarlayan çetenin Hakkari’deki bu faaliyetleri gizli kamera ile dakika dakika kaydedildi.

KOSOVA OPERASYONU

Kosova’daki Türk irtibat elemanları ve Hollanda polisi ile bağlantı kuran Emniyet Genel Müdürlüğü, Hakkari’den gönderilen uyuşturucu konusunda bilgi verdi. Kosova’ya ulaşan koliden 2.5 kilo eroin çıkarken, Hollanda polisi de Amsterdam’da operasyon gerçekleştirdi ve Hakkari’den koli ile gönderilen eroini teslim almaya gelen Yaşar Polat ve Hasan Uçar adlı Türk vatandaşlarını suçüstü yakaladı.

Aynı anda harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri ve Hakkari polisi, PKK terör örgütüne ait uyuşturucuyu Hakkari’den posta yoluyla yurtdışına pazarlayan posta görevlisi Faysal D. ile çetenin diğer üyeleri Abdüsselam A. ve İskender A.’yı gözaltına aldı.

Yapılan incelemede, Hakkari Postanesi’nden 36 ülkeye kargo yoluyla uyuşturucu madde gönderildiği belirlendi.