AHMET, DİLRUBA VE TÜRKAN SIR OLDU!

Acılı aileler Müge Anlı'nın programında haykırdı... "Yavrularımızı bulun!.."

AHMET, DİLRUBA VE TÜRKAN SIR OLDU!

Geçen pazartesi Kayseri’de bayram şekeri toplamaya çıkan ikisi kardeş üç çocuk bulunamıyor. 8 yaşındaki Ahmet ile 7 yaşındaki Dilruba Tekin ve 10 yaşındaki Türkan Ay’ın aileleri perişan...

Kayseri’nin Talas ilçesinde, bayramın ikinci günü şeker toplamaya çıkan ve bir daha haber alınamayan ikisi kardeş üç çocuğu arama çalışmaları sürüyor. 21 Eylül Pazartesi günü Hunat sokağında şeker toplamaya çıkan üç çocuk, ortadan kayboldu. Ahmet Tuna Tekin (8) ve kardeşi Dilruba Tekin (7) ile komşularının kızı Türkan Ay (10), birlikte bayram şekeri toplamak için çıktıkları evlerine bir daha dönmedi.

Gören olmadı
Çocuklarını en son pazartesi günü akşam saatlerinde gördüğünü belirten Ahmet ve Dilruba kardeşlerin annesi Leyla Tekin, “Kızım Dilruba yarın (bugün) 1. sınıfa, oğlum Ahmet 2. sınıfa başlayacaktı. Önlüklerini çıkardım, onları bekliyorum ama hâlâ bir ses yok. İkisi de çok akıllı çocuklar, niye kaybolsunlar? Onları kaçıranların vicdanına sesleniyorum, çocuklarımı bırakın” dedi.
Ailenin büyük çocuğu Ömer Tekin, kardeşlerini çevrede görenlerin olmadığını bildirdi. Türkan Ay’ın annesi Özlem Ay da “Kızım 10 yaşında. Kaybolacak bir çocuk değil. Aklımıza kötü şeyler geliyor. Endişe içindeyiz” diyerek ağladı. Melikgazi Belediyesi’nde temizlik şirketinde çalışan baba İbrahim Ay ile işçi emeklisi baba Hamza Tekin de çocuklarının bulunmasını istedi.

Çocukların aileleri ve polis, Talas ilçesi, Ali Dağı ve kent genelinde gölet, kuyu, mağara, asansör boşlukları, inşaat alanları, ıssız bölgeler ile parkları arıyor. Çalışmalara, kaymakamlıkta görevli memurlar, belediye zabıtaları ve güvenlik görevlileri, polis, sivil savunma ve AKUT ekiplerinden oluşan yaklaşık 400 kişi katılıyor. Uğurevler mahallesinde de ailesinin Fatih Elbistan’ın (11) kaybolduğu iddiasıyla polise başvurduğu öğrenildi.

Bu sabah "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına konuşan aileler acıyla haykırdı... "Yavrularımızı bulun!.."

Programdan konuyla ilgili görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...