Ahşap masada eroin sevkiyatı

İstanbul'da bir atölyeye düzenlenen baskında İngiltere’ye gönderilmek üzere hazırlanmış ahşap masaların içine gizli 208 kilogram eroin ele geçirildi.

Ahşap masada eroin sevkiyatı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İngiltere’ye ahşap masalar içinde uyuşturucu sevkiyatı yapmak isteyen bir çete çökertildi. İngiltere polisi, yaklaşık 2 ay önce uluslararası uyuşturucu çetesine yönelik bir operasyonrda masalar içine zulalanmış eroin ele geçirildi. Yapılan araştırmada, uyuşturucunun Türkiye’den gönderildiği belirlenince Türk polisine bilgi verildi. Bu istihbaratın ardından İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çetenin Türkiye’deki ayağına ulaşmak için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Operasyon sürecini İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bizzat yönettİ. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Maltepe’deki bir mobilya firmasına baskın düzenlendi. İşyerinde yapılan aramada, İngiltere’ye gönderilmek üzere hazırlanmış olan ahşap masaların içine saklanmış 208 kilogram eroin, 4 bin 250 ecstacy hap ele geçirildi. Olayla ilgili F.Y., E.P. ve E.D. gözaltına alındı.

BONZAİ İMALATHANESİ

Narkotik polis, gerçekleştirdiği 3 ayrı baskında da zehir tacirlerine büyük darbe indirdi. Polis, hammaddelerini yurt dışından getirerek Türkiye’de bonzai üreten bir şebekenin Beylikdüzü ve Bağcılar’daki depolarını bastı. Operasyonda 43 çuval içerisinde 1 ton bonzai ele geçirildi. O.Ş., Ö.Ü. ve N.E gözaltına alındı. Pendik’te 23 Eylül’de gerçekleştirilen operasyonda ise Diyarbakır’dan gelen bir kamyonet TEM Otoyolu Kurtköy mevkisinde durduruldu. Araçta 130 kilo esrar bulundu.

PİYASAYA SÜREMEDİLER

Yine Diyarbakır’dan İstanbul’a esrar ve ecstasy maddeleri getirerek piyasaya sürmek isteyen bir şebekeye Bağcılar’da baskın düzenlendi. 3 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 327 kilo hint keneviri, 4 bin ecstasy hap, 3 kilo esrar ve 6 tabanca ele geçirildi. 4 operasyonda gözaltına alınan 14 kişinin sorgularının sürdüğü bildirildi.

Ahşap masada eroin sevkiyatı

Mobilyaya zulalamışlar

İngiltere’de düzenlenen operasyonla çökertilen zehir çetesi, Türkiye’deki ayağını da ele verdi. Gelen bilginin ardından şebekenin peşine düşen polis, bir mobilya imalathanesini bastı. İşyerinde yapılan aramada, ahşap masalara zulalanmış 208 kilo eroin ele geçirildi. Çetenin, uyuşturucuları İngiltere ve Arap ülkelerine göndermeyi planladığı ortaya çıktı.