Akademisyenlerin üzerine ölüm düştü!..

KKTC, dün akşam akıllara durgunluk veren bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üç kadın öğretim görevlisinin şokunu yaşıyor.

Akademisyenlerin üzerine ölüm düştü!..

Lefke Avrupa Üniversitesi’nde görevli (soldan sağa) Ayşe Hadımcı Candemir (30), Figen Arkın (38) ve İmge Kozok (27) orta refüje çarptıktan sonra havalanıp ters şeride giren ve içinde bulundukları otomobilin tavanına çarpan aracın altında kalarak feci şekilde can verdi.

HAVALANDI TAVANA DÜŞTÜ

5 kişinin de yaralandığı kaza Lefkoşa-Güzelyurt ana yolu üzerinde yaşandı. Lefkoşa yönüne giden 34 yaşındaki Çiğdem Altınfincan önce direksiyon hakimiyetini kaybetti ardından duble yolun orta refüjüne çarptı.

Havalanan otomobil karşı şeride geçti ve ters istikamete Güzelyurt yönüne giden Ayşe Hadımcı Candemir’in kullandığı otomobilin tavanına çarptı. Daha sonra yine ters istikamete giden Naci Kanatlı’nın yönetimindeki bir başka otomobile çarparak durdu.

Çigdem Altınfincan’ın çarptığı ilk araçtaki üç öğretim görevlisi, olay yerinde hayatını kaybetti. Araç içinde bulunan dördüncü yolcu 34 yaşındaki Dilek Yılmaz ise, ağır yaralandı. Çiğdem Altınfincan’ın, çarptığı ikinci araç içindeki Naci Kanatlı, Süheyla Kanatlı (40) ve Fethiye Kanatlı (8) da kazadan yaralı kurtuldu.

Kazaya neden olan Çiğdem Altınfincan’ın ise, sağ kolu kırıldı. Yaralılar başkent Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu hastanesine kaldırıldı.

Kazanın oluş şekli ve 3 öğretim görevlisinin hayatını kaybetmesi KKTC’de büyük yankı yarattı.

ÖMER BİLGE / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ