Akit yazarı Pınar Gültekin cinayetini de Atatürk'e bağladı

Türkiye, Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı adlı erkek tarafından öldürülmesinin ardından bir kez daha kadına yönelik şiddet gerçeğiyle sarsılırken, Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu, cinayeti ‘evlilik dışı ilişkiye’ ve Atatürk üzerinden ‘çağdaş dünya değerlerine’ bağladı.

Akit yazarı Pınar Gültekin cinayetini de Atatürk'e bağladı

MedyaRadar'ın haberine göre Muğla’da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı adlı erkek tarafından katledilmesi, Türkiye’de kamuoyunun büyük tepkisini çekti.

İktidara kadına yönelik şiddetin durdurulması için İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülüklerine uyması çağrısında bulunulurken, hükümeti destekleyen medya organlarından Yeni Akit’te yazan Ali Karahasanoğlu, Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili tartışma yaratacak ifadeler kullandı.

Cinayeti ‘evlilik dışı ilişkiye’ bağlayan Karahasanoğlu, katil Cemal Metin Avcı’yı “Tam da çağdaş yaşam tiplemesine sahip, laikçi-seküler hayat tarzına inanmış birisi” olarak tanımladı. Yeni Akit yazarı, “‘Mustafa Kemal’in getirdiği çağdaş hayat koşulları sağlanmalı’ dediniz… İşte size, M. Kemal’i ‘idol’ olarak kabul eden bir erkek” ifadelerini kullandı.

Evliliklerde de yaşanan kadına yönelik şiddeti ve meydana gelen onlarca cinayeti görmezden gelen Karahasanoğlu, “Haydi bakalım, çağdaş bir kafanın bakış açısı ile bu olayı çözün” yorumunu yaptı.

Ali Karahasanoğlu yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Karşımızdaki tablo şu:

27 yaşındaki genç bir kız..

Üniversite okuyan bir kız..

Boğularak öldürülüyor..

Yetmiyor..

Yakınlarının, bakıp da belki hayallerinde “son görüntüsü” olarak donduracakları bir hatıra da olmamasına sebeb olacak şekilde cesedi çöp variline konulup yakılıyor..

Bir de üzerine beton dökülüyor..

Haydi bakalım, çağdaş bir kafanın bakış açısı ile bu olayı çözün..

Nasıl çözebilecek iseniz..

“Evlilerin de başkaları ile birlikte olma özgürlüğü ve hakkı vardır” diyorsanız..

“Zina suç olmamalı, sadece eşe boşanma davası açmak için bir gerekçe olabilir” diyorsanız..

“İş arkadaşlığı, mahalle arkadaşlığı, üniversite arkadaşlığı” ve diğer bahanelerle, gözümüz gibi korumamız gereken evlilik kurumunu baltalayıp, insanları evlilik dışı ilişkilerine toplum olarak itekliyorsak..

Buyrun, bu cinayetleri nasıl önleyebilecek isek, söyleyin de önleyelim..

Bir çözüm getirin..

Siz ne istediniz ise, yapıldı..

“Mustafa Kemal’in getirdiği çağdaş hayat koşulları sağlanmalı” dediniz..

İşte size, M. Kemal’i "idol" olarak kabul eden bir erkek..

“Kız erkek ilişkilerini, birbirlerini gördüklerinde öcü görmüş gibi tavır alma psikolojisinden kurtararak düzenlemeliyiz” dediniz..

Tam sizin istediğiniz gibi bir erkek profilini karşımızda görüyoruz..

“Bu AK Parti var ya, bu Ak Parti. Ellerinden gelse, bütün eğlence merkezlerini kapatacak..” algısı oluşturdunuz..

İşte size, eğlence merkezlerinin hiçbir kayıtla sınırlı olmaksızın açık olması gerektiğini sosyal medya hesaplarında dillendiren bir erkek tiplemesi..

“Evli olanların, gezmeye-dolaşmaya hakları yok mu? Onlar da eşleri dışında insanlarla gezmeye hakları vardır” diyordunuz..

Buyrun..

Tam da sizin istediğiniz türden bir erkek kimliği.. Geziyor.. Dolaşıyor…”