AKP Milletvekili İmran Kılıç hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde vefat ettiğini bildirdi.

AKP Milletvekili İmran Kılıç hayatını kaybetti

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre vefat haberini sosyal medya hesabından duyuran Bakan Koca, “Kahramanmaraş milletvekili, ilim ve irfan adamı değerli ağabeyimiz İmran Kılıç, tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde hayata veda etti. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, dostlarına ve Kahramanmaraş halkına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

İmran Kılıç, yaklaşık 1 aydır Ankara Şehir Hastanesi’nde corona virüsü tedavisi görüyordu.

ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İmran Kılıç’ın vefatıyla ilgili sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “26'ncı ve 27'nci Dönem Kahramanmaraş Milletvekilimiz, ömrünü ilme, irfana ve millete hizmete adamış yol arkadaşımız Sayın İmran Kılıç Beyefendi'nin vefatından derin üzüntü duydum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve Kahramanmaraşlı vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

İMRAN KILIÇ KİMDİR?

Kahramanmaraş’ta 1957 yılında doğan İmran Kılıç, Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini bitirdi ve yüksek lisans eğitimini aynı fakültede tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki il müftülüğü ve ilçelerde müftülük görevlerinde bulunan Kılıç, 26. ve 27. Dönem AKP Kahramanmaraş Milletvekili seçildi.

Kılıç; TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği yaptı.

İyi düzeyde Arapça bilen Kılıç, evli ve 3 çocuk babasıydı.