'AKREBİM SOKARIM'

Stajerini taciz nedeniyle görevden alınan KKTC İzmir Konsolosu’na bu kez de sekreteri ahlaka ayrkırı tacizden dava açtı. Dava dilekçesinde konsolosun ilginç konuşmaları da yer aldı...

'AKREBİM SOKARIM'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir Konsolosu Mustafa Caner Evran bir stajeri taciz ettiği iddialarından sonra merkeze çekilirken, bu kez sekreteri 57 yaşındaki Ayşe Ali Yücesoy da kendisine fiziksel, psikolojik ve ahlaka aykırı tacizde bulunduğu iddiasıyla 15 bin TL manevi tazminat davası açtı.  KKTC İzmir Konsolosluğu’nda, geçen yıl staj yapan E.K., Konsolos Mustafa Caner Evran’ın sözlü ve fiziksel tacizine uğradığını iddia ederek Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na ve KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu’na şikayette bulundu. Konsolosluk çalışanlarından 3 kişi de, yine aynı iki kuruma mektup yazarak benzer şikayetlerde bulundu ve konsolosun sürekli pornografik içerikli fıkralar anlatıp kendilerini taciz ettiğini ileri sürdü.

Ayşe Ali Yücesoy’un avukatının mahkemeye verdiği dilekçede şu iddialar yer aldı: “Konsolos, müvekkilime 57 yaşında yaşlı ve sağır olduğunu söylemiş, rüşvet aldığını iddia etmiş, ’sekreter dediğinin fıkır fıkır olmalı, peşimde koşmalı’ demiştir. Bir keresinde hatta ’Yaşlı, kara suratlı’ diye diğer çalışanların yanında hakaretlerde bulunmuştur. Yüzüne kalem fırlatıp işten atabileceği yönünde tehditler etmiştir. Sekreter dediğin peşimde koşar, cıvıl cıvıl olur, kahvemi çayımı getirir. Ben akrebim herkesi sokarım. Kara suratlı o. Kaltak, kocası da alkolik, işten çıkartacağım onu’ şeklinde sürekli sözlerle psikolojik baskı yapmıştır. Müvekkilime yumruk ile vurmak isteyip, dövmeye kalkmıştır. Kendisi müvekkilim lavaboya giderken arkasına geçip cep telefonu ya da fotoğraf makinesi ile görüntülerini çekmiştir.” KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, İzmir Konsolosu Mustafa Caner Evran hakkında bu ve benzer iddialar nedeniyle soruşturma açıldığını, soruşturma bitene kadar KTTC’ye çağırıldığını söyledi.

Vatan