Aleyna'ya çarparak ağır yaralayan sürücüye tutuklama kararı

İstanbul Esenyurt’ta Aleyna Nur Gökçe’ye çarparak ağır yaralanmasına neden olan ve serbest kalan sürücü Sezer H. hakkında başsavcılık itirazda bulundu. İtirazı kabul eden mahkeme, şüpheli için tutuklama kararı verdi.

Aleyna'ya çarparak ağır yaralayan sürücüye tutuklama kararı

Sabah Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine göre 21 yaşındaki Aleyna Nur Gökçe Esenyurt'ta yaşıyor, kuaförde çalışıyordu. Geçtiğimiz salı izinli olduğu için bir arkadaşıyla Kadıköy'de buluşmak üzere evden çıktı.

Saat 20.30 sıralarında Esenyurt Haramidere Caddesi üzerindeki metrobüs durağında inerek evine yürümeye başladı. Yürürken durup bir arkadaşına da mesaj attı. Bu sırada Beylikdüzü istikametinde, bir sürücü hızla ilerliyordu, direksiyon hâkimiyetini kaybedip, yol kenarına yöneldi.

Otomobil AVM önünde Aleyna Nur Gökçe'ye çarptı.

Otomobil ile duvar arasında sıkışan genç kız ağır yaralandı.

Aile, adli kontrolle serbest kalan sürücü Sezer H.'nin (35) ehliyetsiz ve alkollü olduğunu öne sürdü. Hastane önünde bekleyen anne Döndü Çalboğazlı duruma tepki gösterdi.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Vicdanlara sığmayan kararın ardından savcılık harekete geçip itiraz etti. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itirazda; 'Zafer Mahallesi, AVM önünde kaldırım üzerinde yürümekte olan Aleyna Nur Gökçe'ye çarptığı, mağdurun hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı, şüphelinin tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtildi. Tutuklama talebinin şüphelinin üzerine atılı bulunan suçun TCK'nın 89/1 maddesinde belirtilen Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma suçu olduğu, suçun cezasının 3 aydan 1 yıla kadar olduğu, TCK'nın 89/2-e maddesi gereğince artırım yapılsa dahi şüphelinin alacağı cezanın 2 yılın altında kalacağı, bu durumda tutuklama yasağı bulunması nedeniyle tutuklama talebinin ret edildiği' ifade edildi.

BİLİNÇLİ TAKSİRLE HAYATİ TEHLİKE YARATACAK ŞEKİLDE YARALAMA

Evrakın yapılan incelemesinde şüpheli şahsın 0,40 promil alkollü olduğunun tespit edildiği, her ne kadar Yargıtay kararlarında şüphelinin 1,00 promil ve üstü alkollü olması durumunun bilinçli taksir olarak kabul edilebileceği belirtilmiş ise de, şüphelinin 1,00 promil altında alkollü bulunması durumunda yine Yargıtay kararları ışığında bilinçli taksir olarak kabul edilebileceği, şüphelinin 5 ay önce ehliyetine el konulduğu, yine şüphelinin mağdura çarptığı bölgenin yol değil, kaldırım olması, mağdurun halen hayati tehlike geçirir vaziyette müşahede altında tutulması, şüphelinin Karayolları Trafik Kanunun 52/1-b maddesindeki "hızlarını, kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uymamak" kuralını ihlal etmiş olması, mevcut haliyle şüphelinin üzerine atılı bulunan suçun bilinçli taksirle hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına sebebiyet verme olduğu söylendi.

Bu sebepten tutuklama nedeninin bulunması nedeniyle, şüpheliye atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak ilgi kararın kaldırılmasına ve şüpheli hakkında TCK'nın 89/1, 89/2-e, 22/3 maddeleri gereğince tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesinin talep edildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Bu talebin ardından mahkeme; şüphelinin üzerine atılı bulunan suçun bilinçli taksirle hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına sebebiyet verme olduğu, taksirle yaralama suçlarının nitelikli halinde tutuklama kararı verilebileceği de dikkate alınarak bu sebepten tutuklama nedeninin bulunması nedeniyle, şüpheliye atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 09/11/2022 tarihli kararının kaldırılmasına, şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasına, karar verildi.