Ali Taran "Artık düşman olarak bilsinler"

Reklamcı Ali Taran’ın eski eşi Selma Ann Desmond’un (54) cenazesi Levent Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ali Taran "Artık düşman olarak bilsinler"

Ali Taran’ın, yaz başında Ayşe Özyılmazel uğruna terk ettiği 21 yıllık eski eşi Selma Ann Desmond’un cenazesine birçok ünlü isim katıldı. Selma Ann Desmond’un annesi Güney Erman ile torunu Kuzey Taran birbirlerine sarılıp ağladı. Gözyaşlarına hakim olamayan Erman, “Hiçbir şey söylemek istemiyorum. Üzgünüm, evladımı kaybettim. Ne söyleyebilirim ki” dedi. “Ali Taran’la ilgili bir şey söylemek istiyor musunuz” sorusuna ise Erman, “Hiçbir şey söylemeyeceğim. O benim torunumun babası. Torunum benim için çok önemli ve onu üzmek istemiyorum. Onun için hiçbir zaman hiçbir şey söylemeyeceğim” diye konuştu.

Artık düşmanları olarak bilsinler

Selma Ann Desmond’un ölümü sonrası yapılan yorumlara sinirlenen Ali Taran şunları söyledi: “Bu konuda konuşanlar var. Bugün herhangi bir şey söyleme günü değil, görevimizi yapıyoruz. Her zaman görevimi yaptım. Bana karşı söylenen eleştirilere cevap vermek istemiyorum. Hele ki bana benimle ilgili bir takım şeyler söyleme hakkını kendinde gören insanların, söyledikleri var. Bugün yazılan yazıları gördüm. Onlar öyle bilmeye konuşmaya devam etsinler, artık beni düşmanları olarak bilsinler. Benden nefret etsinler bu benim için bir hediyedir. Hem de çok büyük bir hediyedir. Demek ki gördükleri yerde bana selam vermeyecekler. Allah’tan keşke başka bir şey isteseydim diye düşünüyorum. Herkes her şeyi söylemekte tabii ki serbesttir ama Selma huzur içinde yaşamını yitirmiştir. Kuzey öyle söyledi. Ben yanında değildim üzgünüz, çok üzgünüz, duygularım bu.”

Annem her zaman benimle  

Selma Ann Desmond’un oğlu Kuzey Taran, “Benim için bir yere gittiği yok, o her zaman benimle. Kendimi üzmemeye çalışıyorum. Üzülmemi istemezdi” dedi. Kuzey Taran, “Miras olarak bir şey bıraktı mı?” sorusuna, “Bana bırakacak özel bir şeyi yoktu. Yalnızca öğrettiği şeyler bana miras kaldı. Zaten başka bir şeye de gerek yok” diye yanıt verdi.

Küsler yanyana gelmedi

Cenazede küsler bir araya gelmemeye çalıştı. Ali Taran, “Artık dostum değil” dediği Acun Ilıcalı’yla yan yana gelmemek için elinden geleni yaptı. Taran, Ilıcalı’yla yan yana görüntülenmemek için cenaze namazını arka safta kıldı. Acun ise namazda, Taran’ın oğlu Kuzey Taran’la ön safta yer aldı.

Cenker TEZEL