Alın kırışıklıkları

Alın kırışıklıkları

Alın kırışıklıkları
1- Sırt üstü uyuyun
Amerikan Dermatoloji Akademisi (AAD) uzmanları uyku pozisyonunun ‘uyku çizgilerine kırışıklıklarına’ neden olduğunu belirtiyor. İlk zamanlar farkedilmeyen bu izlerin yüz aşağı yattığınızda yanak alın ve çene bölgesinde kırışıklıklara sebep olduğu vurgulanıyor.

2- Çok fazla balık özellikle ton balığı yiyin
Sadece ton balığı değil diğer soğuk su balıkları da protein bakımından zengindirler ve cildinizin parlak sağlıklı görünmesini sağlarlar. Yale Dermatoloğu Nicholas Perricone yağlı asitlerin parlak genç bir cilde sahip olmayı sağladığını kırışıklıkları önlediğini belirtiyor.

3- Gözlerinizi kısmayın okumakta zorlanıyorsanız gözlük takın
AAD gözleri sürekli kısmak gibi tekrarlayan göz ve yüz hareketleri kırışıklıklara neden olur. Bu alışkanlıklarınızı unutun güneşe çıkamıyorsanız güneş gözlüğü kullanın. Okumakta zorluk çekiyorsanız numaralı gözlük alın. Böylece göz çevresi kırışıklıklarından korunmuş olursunuz.

4- Alfa-hidroxy Asitler (AHAs)
Doğal meyve asitleri ölü cilt hücrelerinin temizlenmesini sağlar çizgi ve kırışıklık oluşumunu önler. Kozmetik ürünlerinde ya da birçok meyvede bulunur.

5- Kakao için kahve alın
2006 yılında Journal of Nutrition’da yayınlanan bir araştırmaya göre araştırmacılar kakaonun cildi güneş yanıklarından koruduğunu cilt hücrelerindeki sirkülasyonu hızlandırdığını cildi daha yumuşak ve pürüzsüz yaptığını tespit etti.

6- Yüzünüzü fazla yıkamayın
Maryland Medical Center Üniversitesi Dermatologlarına göre aşırı yüz yıkamak cildinizin üzerindeki doğal yağlı bariyeri temizleyerek cildi nemsiz ve kırışıklıklara karşı daha hassas hale getiriyor. Bu nedenle yüzünüzü çok fazla yıkamayın. Kullandığınız sabun cildinizi nemlendiren ve koruyan özellikte olmalı normal bir sabun yerine yüz temizleme ürünleri kullanın.

7- C vitamini kullanın
C vitamini UVA ve UVB ışınlarının zararlarından cildi koruyan pigment problemlerini önleyen kollejen üretimini artıran özelliktedir. Çoğu araştırma C vitamininin aynı şekilde cildin kırışmasını önlediğine inanıyor.

8- Soya tüketin
Araştırmalar güneşin yaşlandırma etkilerine karşı koruyucu olduğunu göstermiştir. Sadece 6 ay gibi kısa sürede cildin dış etkenlere karşı dayanıklılığının arttığı gözlenmiştir.

9- Cildinize özen gösterin
Cildinizin uzun yıllar parlak ve genç kalmasını istiyorsanız ilgi göstermeye başlamalısınız. Bu tavsiyeleri daha öncede duymuş olabilirsiniz ancak bu yazıyı okuduğunuza göre çok fazla uygulamadınız demektir. Bugünden başlayın..

* Güneşten uzak durun
* Güneşten koruyucu krem kullanın
* Sigara içmeyin
* Nemlendirici kullanın
Konular Güzellik