ALKOLLÜ KADIN ÖĞRETMENLER KRİZ YARATTI!..

Bolu’nun Dörtdivan İlçesi’nde bulunan Çok Programlı Lisesi’nin lojmanlarına alkollü gelen 3 kadın öğretmen, lojmandan çıkarıldı. İşte o haber!!

ALKOLLÜ KADIN ÖĞRETMENLER KRİZ YARATTI!..

Üniversite öğretimlerini geçen yıl bitiren H.Y., E.G. ve F.A. bu eğitim dönemi başında Dörtdivan Çok Programlı Lisesi’nde sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladı. Üç öğretmene de görev yaptıkları ilçede kalmaları için okulun lojmanlarından bir daire tahsis edildi. Okul yönetimi 15 gün önce, üç öğretmeni alkol aldıkları ve lojmana geç geldikleri gerekçesiyle lojmandan çıkararak, kendilerinden ev bulmalarını istedi. Yaşanan olay üzerine üç öğretmen istifa ederek ilçeden ayrıldılar.

Pazartesi günü ilçeye giderek incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer’e konu hakkında bilgi verilmedi. Bugün yaşanan olayı gazetecilerden öğrenen Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü arayarak olay hakkında bilgi aldı.

LOJMANDAN ÇIKARILAN ÖĞRETMENLER İSTİFA ETTİ

Lojmandan çıkarılan öğretmenlerin istifa ettiklerini ifade eden Sezer, “Kendilerine ‘Sizin bu şartlarda burada kalmanız mümkün değil. Evde kalmanız lazım’ diye söylemişler. Onlar 4-5 kişi bir araya geliyorlar lojmanda kalıyorlar. Onlar bizim öğretmenlerimiz. Belki bir gün KPSS kazanıp öğretmen olarak atanacaklar. Yanlış anlaşılmaya yol açacak bir durum olmuş. Okula yeni atanan müdürün geçiş döneminde meydana gelmiş bir olay. Lojmandan çıkartıldıklarında da onlar ‘Biz işi bırakıyoruz’ demişler” dedi.

’DEDİKODU ÇIKAR’

Sezer, Dörtdivan’ın küçük bir yer olduğunu, dedikodu yayılabileceğini söyleyerek, “Her insanın hatası olur. Yanlış anlaşılacak bir durum olmuş. Şuyuu vukuundan beter biliyorsun bazı şeylerin duyulmasının. Bu kez de iş ‘Siz niye zamanında tedbir almadınız’ durumuna dönüşür. Dedikodu çıkması bile kötü. Bu öğretmenlik mesleği öyle bir şey ki dedikoduya mahal vermeyecek, her şeyine dikkat edecek. Konuşmasına, çevreyle ilişkisine dikkat edecek. Onlar gelsinler, ben onları burada merkezde değerlendiririm. Hem onları çağırıp konuşurum, hem kulaklarını çekerim, hem de görev veririm” diye konuştu.

Hürriyet