Almanya'da dev Neo-Nazi operasyonu

Almanya, ırkçılara karşı ilk kez büyük kararlılık örneği sergiledi. 800 polis ile 11 eyalette 61 noktaya yapılan şafak baskınında dört Neo-Nazi gözaltına alındı.

Almanya'da dev Neo-Nazi operasyonu

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Akbaba'nın haberine göre NEO-NAZİ terör örgütleri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında dün sabaha karşı ülkenin 11 eyaletinde eş zamanlı baskın düzenlendi. 50 kişiye yönelik operasyonda, 800 polis, 61 ev ve iş yerinde arama yaptı. Baskında, Leon R., Maximilian A., Eric K. ve Bastian A. Eisenach'taki ırkçı suç örgütü 'Knockout 51' üyesi oldukları gerekçesi ile gözaltına alındı.

KİLİT İSİM LEON R.

Leon R.'nin lideri olduğu Knockout 51 örgütünün üyeleri, 'adam yaralama, kamu düzenini bozmak, Nazi bölgesi oluşturmak ve güvenlik güçlerine saldırmakla' suçlandı. Leon R.'nin tespit edilen bağlantılarından, 2020'de faaliyetleri yasaklanan Combat 18'i tekrar faaliyete geçirdiğinden şüphelenildiği belirtildi. Leon R., Almanya'da 2018'de örgütlenen AWDD üyesi olmakla da

DARBE HAZIRLIĞINDAYDILAR

Baskın düzenlenen Sonderkommando 1418 örgütünün, 2019 ile 2020'de internette sohbet grubu üzerinden faaliyetler yürüttüğü, terör saldırıları yaparak demokratik düzeni yıkmayı planladığı belirtildi. Bu kapsamda beş kişinin evi arandı. Combat 18'in elebaşı ve üyesi 21 kişinin ev ve iş yerlerinde de arama yapıldı. Operasyona, bir şüphelinin asker olması sebebiyle Askeri İstihbarat Servisi (MAD) de katıldı.

2019'DAN BU YANA TAKİPTEYDİLER

Federal Savcılık, ülkenin iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BKA) bulgularına dayanarak ABD menşeli Atomwaffen Division Deutschland (AWDD) ve Sonderkommando 1418 terör örgütleri hakkında Eylül 2019'dan bu yana soruşturmalar yürütüldüğünü duyurdu.

Konular Almanya operasyon