Alparslan Çelik'e "dolandırıcılık" suçlaması

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü öne sürülen ve önceki gün İzmir’de gözaltına alınan Alparslan Çelik’in Türkmen Dağı’na yardım sözüyle para toplayarak dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.

Alparslan Çelik'e "dolandırıcılık" suçlaması
Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre Çelik’in ‘tehdit, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma’ gibi suçlardan arama kaydı ve 2.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirtildi. Çelik’le birlikte gözaltına alınan 14 kişi adliyeye sevk edildi. Çelik’in avukatı Naci Tataç, “Rus uçağından atlayan pilotları öldürdüğünüzü açıkladınız. Bunu anlatır mısınız’ dediler. Gözaltına alındığı olayla  bu sorunun ilgisi yok. Cevap vermedik” dedi.

RUS basınında Çelik’in gözaltına alınmasıyla ilgili Ankara’nın olumlu yönde ilk adımları atmaya başladığı yönündeki değerlendirmeler ön plana çıkardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitriy Peskov ise şu açıklamayı yaptı: “Görüşümüzü belirtmemiz için Türk savcılığının bu kişi hakkında nasıl bir suç duyusunda bulunacağını öğrenmemiz gerek. Şimdilik böyle bir bilgi elimizde yok. Hangi suçtan yargılanacağı kesinleşince ve Türkiye yönetiminin buna nasıl yaklaştığına bağlı olarak biz de görüşümüzü duyuracağız.”