Altay: "Hiçbir şarkıda gözüm kalmaz"

‘Nefes aldığım sürece sahnede olacağım’ diyen Altay ile gece hayatından özel hayatına kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Altay: "Hiçbir şarkıda gözüm kalmaz"
Altay'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Yeni şarkınız hayırlı olsun. Şarkının ortaya çıkış süreci nasıl oldu?


Besteci arkadaşım Mustafa Erdoğan’dan, gelecek proje için bir aşk şarkısı istemiştim. Ertesi sabah uyandığımda şarkı telefonumdaydı. Güzel bir aşk şarkısı olduğu için beni çok heyecanlandırdı. Şarkıyı ekipçe dinledik ve hemen mevcut projemize dahil etme kararı aldık. Alper Atakan aranjesini üstlendi, İmre Haydaroğlu da klibimizi çekti. Şarkının naifliği ,”Kalp Gözüm” herkesin yaşadığı duyguları anlatıyor. Bu da benim için önemli.

Şarkınızla ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz, beklediğiniz ilgiyi gördünüz mü?

Çok iyi tepkiler alıyoruz ve beklediğimiz ilgiyi görüyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor.

BESTE YAPMANIN MATEMATİĞİ YOK

Başarılı yorumculuğunuzun yanında, besteci yönünüzle de ünlüsünüz. Şimdiye kadar “Keşke başkasına vermeyip, ben söyleseydim” dediğiniz şarkınız oldu mu?


Öyle bir şarkım olmadı. İyi ki diğer arkadaşlarıma şarkılarımı vermişim. Hiçbir şarkıda gözüm kalmaz. Onların kısmeti olduğunu düşünürüm.

Şarkılarınızı bestelerken neleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Bestelerinizin bir matematiği var mı? Müzik piyasasının şartlarını dikkate alır mısınız?

Bir matematiğim yok ama özellikle duygusal şarkılarımda, yaşanmışlıklardan besleniyorum. Bir filmden ya da bir arkadaşımın hikayesinden de etkilenebiliyorum. Hareketli şarkılarda da insanların eğlenmesini ve deşarj olmasını amaçlıyorum.

TEK MASAYA ŞARKI SÖYLEDİM

Peki, üzerinizde etki bırakan sahne hatıralarınız oldu mu, başınıza ilginç olaylar geldi mi?


İzmir’deki ilk sahnemde müthiş bir kalabalık vardı ama ertesi gün sadece bir masa doluydu. O gün bir açılış varmış ve herkes oraya gitmiş. Zaman geçtikçe çalıştığım yer ağzına kadar dolmaya başladı ama o tek masaya şarkı söylediğim geceyi unutmam. 

Her eserim vazgeçilmezdir

Kariyerinize büyük katkı sağladığına inandığınız, vazgeçilmez olarak nitelendirdiğiniz şarkılar var mı?


Elbette var. Mesela ‘Var Ya’ hâlâ herkes tarafından çok seviliyor. Benim için babama yaptığım şarkı, Ebru Gündeş’in seslendirdiği “Seni Seviyorum” ve eğlence dünyasında çok sevilen “Kıskananlar Çatlasın” önemli şarkılar. Benim için her şarkım vazgeçilmezdir.

HAYALLERİNİZİN PEŞiNDEN KOŞUN

Müzikte başarılı olmayı nasıl tanımlarsınız? Kendinizi başarılı buluyor musunuz?


Müzikte başarılı olmak, insanlara ulaşmaktan geçiyor. Ne kadar çok insana ulaşırsanız, o kadar başarılı olursunuz. Yaklaşık otuz yıldır söylerim: Nefes aldığım sürece, sahnede olacağım. Başarılı olduğumu düşünüyorum ve daha başarılı olmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum.

Popülerlik için yapılmaz

Yeni nesil genç şarkıcılardan takip ettiğiniz kimse var mı?


Yeni nesilden çok başarılı olan ve aralarından takip ettiğim değerli arkadaşlarımız var. Şimdi buradan isim vermeyeyim. Çünkü birinin ismini unutursam mahcup olurum. Bence sevmedikleri işi yapmamaları gerekir. Müzik sadece popüler olmak için yapılmaz. Mesleğini seven, çalışan, kendini geliştiren ve “Ben oldum” demeyen herkes başarılı olur.

Sahnem ego üzerine değil

Uzun zamandır sahnelerdesiniz. Eğlence dünyasında sizi tanımayan ve sevmeyen yoktur. Bu alanda çok tercih edilmenizin sebebi, sizce nedir?


İşimi çok seviyorum ve kendimi sürekli yeniliyorum. Bizi tercih eden kişilerin, o gece ne olursa olsun, programımızdan mutlu olarak ayrılmaları gerektiğini düşünüyorum. Programı kendi egolarım üzerine değil, gelen misafirlerin eğlenmesi üzerine kuruyorum.
Konular Röportaj