Altay’dan transfer harekatı

Siyah-beyazlılar, Ferhat, Furkan, Murat Uslu, Oğuz Han ve Özgür ile en kısa sürede masaya oturma kararı verdi. Kurmaylar iç transferde oyuncuları kaybetmek istemiyor.

Altay’dan transfer harekatı
Yeni Asır Gazetesi'nden Görkem Türkyılmaz'ın haberine göre Spor Toto 1. Lig'de sezonu 10. sırada tamamlayan Altay'da yönetim, iç transfer görüşmeleri için düğmeye bastı. Siyahbeyazlılar, ay sonunda sözleşmesi bitecek 13 oyuncudan öncelikle beş futbolcuyla masaya oturmayı planlıyor.

Yönetimin teknik heyetten aldığı rapor doğrultusunda ön libero Ferhat Çulcuoğlu, sağ kanat İhsan Furkan Deniz, sağ bek Murat Uslu, sağ kanat Oğuz Han Aynaoğlu ve sol bek Özgür Özkaya ile gelecek hafta başında görüşmelere başlaması bekleniyor.

Yedi sezon sonra Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden İzmir ekibinde teknik heyetin bu beş oyuncuyla gelecek sezon da takımda kalmaları için rapor verdiği öğrenildi.

HERKESLE GÖRÜŞÜLECEK

Siyah-beyazlı yönetim, sözleşmeleri sona erecek diğer oyunculardan stoper Gençer Cansev, sol kanat İbrahim Akın, stoper İbrahim Öztürk, ön libero Merter Yüce, sol bek Serkan Sözmen, kaleci Egemen Gençalp ve sağ bek Necdet Kaba ile de görüşecek.

Ancak yönetimin bazı futbolcularla yollarını ayrılması bekleniyor.

İLK YOLCU SİNAN

Altay, devre arasında Afjet Afyonspor'dan kadrosuna kattığı Sinan Özkan ile yollarını ayırdı. Gelecek sezon takımda düşünülmeyen tecrübeli oyuncu siyah-beyazlı ekipten giden ilk isim oldu. Sağ kanat oyuncusu Sinan Özkan, Altay formasıyla 5 lig karşılaşmasında forma giydi. Hücum oyuncusu süre aldığı karşılaşmalarda gol atma başarısı gösteremedi.

SAKATLIK KABUSU OLDU

Altay'ın devre arasında büyük umutlarla kadrosuna kattığı sol kanat oyuncusu Oğuz Han Aynaoğlu'nun yaşadığı sakatlık kabusu oldu. Menisküs ameliyatı olan 27 yaşındaki futbolcu uzun süre takımdan ayrı kaldı. Tecrübeli oyuncunun gerçek performansını göremeyen kurmayların gelecek sezonda bu futbolcunun takımda kalmasını istediği öğrenildi.

Oğuz Han bu sezon Altay formasıyla 9 maçta 459 dakika sahada kaldı ve gol atamadı. Gurbetçi oyuncu, Türkiye kariyerinde Süper Lig'de 16 maçta 1 gol, 1. Lig'de de çıktığı 93 müsabakada 11 kez rakip fileleri havalandırdı.

BAŞKAN GÜVEN TAZELEYECEK

Altay'da ilki 23 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleşmeyen olağanüstü genel kurul toplantısı 30 Mayıs 2019 Perşembe günü çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak. Siyah-beyazlıların toplantısı saat 17.30'da İzmir Atatürk Stadyumu içerisinde bulunan, İzmir Faal Futbol Hakemleri Derneği toplantı salonunda gerçekleşecek. Altay'ı 3. Lig ve 2.

Lig'den kısa süre içinde 1. Lig'e çıkaran başkan Özgür Ekmekçioğlu genel kurula tek liste ile gidiyor.