"Ameliyat kaçınılmaz" diyen doktorlar yanlış bacağı ameliyat etti!

Genç futbolcu sol bacağından sakatlandı. Doktorlar "Ameliyat kaçınılmaz" dedi. Bıçak altına yatan Tuna Kara, narkozdan uyanınca, sağ bacağının ameliyat edildiğini fark edip şoke oldu.

"Ameliyat kaçınılmaz" diyen doktorlar yanlış bacağı ameliyat etti!

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Akbaba'nın haberine göre Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan ve amatör kulüpte futbol oynayan 39 yaşındaki Tuna Kara, antrenman esnasında ayağına darbe alıp sakatlandı. Doktorlar, sol ayağında bağların koptuğunu ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. Başka bir doktordan da görüş alan Kara, ameliyata 'Evet' dedi ve doktorunun yönlendirdiği Evangelische Elisabeth Kliniği'ne giderek ameliyata alındı.

GÖRÜNCE ŞOKE OLDUM

Kara, "Ameliyata girdim. Çıktığımda sağ bacağımda ağrı hissettim. Hemşireye durumu anlatınca. 'Ameliyat olduğunuz bacağınızın ağrıması normal' cevabını alınca şoke oldum. Sorunun sol bacağımda olduğunu söylediğimde hemşire de büyük şaşkınlık yaşadı. Telaşla doktora haber verdi. Yanıma gelen doktor, yanlış ayaktan ameliyat edildiğimi söyleyerek özür diledi" diye konuştu.

PARA TEKLİF ETTİLER

Olayın, basına yansıması üzerinde hastaneden telefon aldığını da söyleyen Kara, "Yeniden özür dilediler. 5 ila 8 bin euro arasında acı parası vermeyi teklif ettiler. Ameliyatı yapan doktor ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

DALGA GEÇER GİBİ CEVAP

Doktorun, "Yarın sol ayağınızı ameliyat ederiz" dediğini ifade eden Kara, "Ardından bölümün başhekimi yanıma geldi ve dalga geçer gibi 'Artık daha sağlam bir ayağınız var. Topa daha iyi vurursunuz' dedi. Yeni ameliyatı reddettim. Başka hastaneye sevkimi istedim. Şiddetli ağrı nedeniyle geceyi o hastanede geçirdim. Tek ayağımın üzerine basarak girdiğim hastaneden tekerlekli sandalyeyle çıktım" dedi.