Amerika yolcusu çift Müslüman oldukları için geri çevrildi

İngiltere’de yaşayan ve İngiliz vatandaşı olan Natasha Politakis (29) ve eşi Ali Gül balayları için tuttukları Amerika yolunda hiçbir gerekçe belirtilmeksizin Hawaii havaalanından İngiltere’ye geri gönderildiler.

Amerika yolcusu çift Müslüman oldukları için geri çevrildi

Tatilleri için tam 7 Bin Pound biriktiren çiftin romantik hayalleri aniden karşılaştıkları engel sonucunda yıkılırken, çift, basına verdikleri demeçte havaalanının sorgu odalarında saatlerce tutulduklarını ve sonunda hiçbir açıklama yapılmadan İngiltere’ye geri gönderildiklerini açıkladılar. Politakis, yaptığı açıklamada karşılaştıkları akıl almaz durumun sebebinin eşi Ali Gül’ün Müslüman ve Türk kökenlerine sahip olmasından dolayı olduğunu düşündüğünü belirtti. Enfield’da yaşayan ve emlak alanında çalışan Ali Gül ise, karşılaştıkları muamelenin akıl almaz olduğunu belirtti.

Kabus balayının en acı noktalarından biri de, çiftin belirttiğine göre tatil öncesi tüm vize, yasal ve otel ayarlamalarının yapılmış olmasına rağmen böyle bir muamele ile karşılaşmış olmaları oldu.

Politakis, açıklamasında şunları söyledi:

“Böyle bir şey olduğuna inanamıyorum. Daha yeni evlendik ve her zaman hatırlayacağımız bir balayı yaşamak istemiştik sadece. Sınır dışı edileceğimiz aklımızın ucundan bile geçmezdi. Tüm gerekli dökümanlarımızı sunmamıza rağmen bizi sanki suçluymuşuz gibi yargıladılar. Bunun kesinlikle doğru olduğunu düşünmüyorum.

Muhtemelen bu durumun arkasında eşimin Müslüman olması yatıyor. Trump seçildiğinden beri süregelen bir durumun sonucu olarak muhtemelen eşimin ismine baktılar ve Müslüman olduğunu düşünüp bizi içeri almadılar. Saatlerce bizi bekletirken ne bir kahve alabildik, ne de duş alabildik. Tüm eşyalarımıza da el konulmuştu”

Amerika yolcusu çift Müslüman oldukları için geri çevrildi


DİLEK ÇİMEN