Amerikalı yapımcıyı İstanbul'dan dolandırdılar!

İstanbul’da yaşayan kendisini Amerikan vatandaşı olarak tanıtan bir kişi, ABD’de yaşayan Lori E. isimli kadının 3 ayda 3 milyon dolarını (56 milyon lira) dolandırdı. Yaşanan olayla ilgili çalışma başlatan polis, biri Nijerya uyruklu 4 şüpheliyi yakaladı.

Amerikalı yapımcıyı İstanbul'dan dolandırdılar!

Sözcü Gazetesi'nden Habip Atam'ın haberine göre İstanbul'da yaşayan ve kendisini Amerikan vatandaşı olarak tanıtan bir kişi,  ABD'de yaşayan ünlü sinema yapımcısı Lori Etta Taub'la sosyal medya üzerinden görüşme yaptı.

İddiaya göre kendisini yatırımcı olarak tanıtan kişi, Amerikan vatandaşı olduğunu söyledi.

Adının Alex Quin olduğunu söyleyen şüpheli, Lori Etta Taub'a yatırımları konusunda yardım edebileceğini ima eden ifadeler kullandı.

FAİZLİ PARA İLE KANDIRDI

İkili arasında görüşmeler bir süre sonra sıklaştı. Ünlü yapımcı, bazı yatırımları için yardım aldı. Quin, görüştüğü Taub'un güvenini kazanmayı başardı. İddiaya göre, 3 aylık görüşme sonrasında Quin, ABD'de yaşayan Lori Etta Taub'a kendisine para göndermesi halinde faizle daha fazla kazanabileceğini söyledi.

3 MİLYON DOLAR GÖNDERDİ

Sosyal medyada tanıştığı kişiye güvenen Lori Etta Taub, 3 ay boyunca şüphelinin kripto hesap cüzdanlarına 3 milyon dolar para gönderdi. Parasını faiziyle geri almayı bekledi. Ancak bir türlü parası geri gelmedi.

ABD'DEN GELDİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Dolandırıldığını anlayan Lori Etta Taub, soluğu Türkiye'de aldı. ABD'li kadın avukatıyla savcılığa giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Savcılığın görevlendirdiği Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışma sonrasında şüpheliyi belirledi. Kendisini Alex Quin olarak tanıtan kişinin Nijerya uyruklu Cyril Amechi  E. olduğu anlaşıldı.

BİRİ NİJERYALI 4 ŞÜPHELİ

Yapılan araştırmaların ardından operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Nijerya uyruklu Cyril Amechi  E. ile Türk vatandaşları N.B., R.A. ve D.D., isimli 4 şüpheli yakalandı.

Amerikalı yapımcıyı İstanbul'dan dolandırdılar!

Adreste yapılan aramalarda bir miktar para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.