Ali Balkan Avcı: 'Asılan insanlar gibi hissettim'

"Kırmızı" filminin başrol oyuncularından Ali Balkan Avcı rolüne hazırlık sürecini anlattı.

Bugün'den Okan Işık'ın haberine göre bir ço­cu­ğun gö­zün­den 12 Ey­lül dar­be dö­ne­mi­nin an­la­tıl­dı­ğı ‘Kır­mı­zı’ ad­lı fil­min baş­rol oyun­cu­la­rın­dan Ali Bal­kan Av­cı, ro­lü­ne ha­zır­lık sü­re­ci­ni an­lat­tı.

ÇOK KİTAP OKUDUM

Film­de dü­şün­ce­le­ri se­be­biy­le tu­tuk­la­nıp idam edi­len İb­ra­him Da­yı ka­rak­te­ri­ni can­lan­dır­dı­ğı­nı be­lir­ten Av­cı, “12 Ey­lül dö­ne­mi­ne ait do­kü­man­lar top­la­dım. Bol bol ki­tap oku­dum ve film­ler iz­le­dim. Tür­ki­ye­’nin kal­bin­de bir san­cı olan dö­ne­min bir in­sa­nı gi­bi his­se­de­rek ya­şa­ma­ya ça­lış­tım. Önem­li be­yin­le­ri­n asıl­dı­ğı in­san­lar gi­bi his­se­ti­m” de­di.

12 EYLÜL AİLEMİ DE ETKİLEDİ 

Filmde işkence sahnelerini özellikle göstermediklerini belirten Avcı, 12 Ey­lül dö­ne­min­de ken­di ai­le­sin­de de sı­kın­tı­lı sü­reç­ler ya­şan­dı­ğı­nı açıkladı. 
Serpil Çakmaklı: "İhaneti gözlerimle gördüm" Hazal Kaya'nın annesi mahallede rezalet çıkardı! Tarık Tarcan Bozburun hayatını sonlandırdı Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu Yıldız Tilbe polis aracına çarptı İnci Taneleri’nde Elif, hangi karakterin kızı çıktı?