Almanya Hannover'de skandal üstüne skandal!

Hannover'de Konyalı Abdülkadir Sargın’ın cenazesinin yanlışlıkla yakılması, bir skandalı daha patlattı. Başka bir hastanede, Sargın’ın kardeşi Doğan'ın yanlış bacağının kesildiği ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Akbaba ve Betül Usta'nın haberine göre Almanya'da alarm veren sağlık sistemi, hastanelerde skandallar yaşanmasına neden oluyor.

Bunun son örneği, Hannover'de Konyalı Abdülkadir Sargın'ın (71) cenazesinin karıştırılması sonrası cesedin yakılmasıydı. Süreci Abdülkadir Sargın'ın kızı Ayşegül Sargın (40) tek tek anlattı.



Sargın, "Babam beyin kanaması sonucu 14 Aralık'ta KRH Klinikum Nordstadt'ta öldü. Defin öncesi büyük şok yaşadık" dedi.

BÜYÜK PANİK YAŞADIK

Sargın, "Vefattan bir gün sonra cenaze MHH adlı adli tıp kurumuna otopsi için gönderildi. Cenaze nakil firması ile irtibata geçtik, salı günü cenazeyi yıkayıp çarşamba günü Stöcken Müslüman Mezarlığı'na defnedecektik. Kardeşim Kerem, cenazeyi yıkamaya yardımcı olmak için içeri girdi. Birkaç dakika sonra 'İçerideki babam değil' diye bağırdı. Koşarak içeri girdim. O an panikledik" diye konuştu.

CESETLER OTOPSİDE KARIŞTI

Cenaze firmasının MHH'yı aradığını anlatan Sargın, "Ardından MHH'ya gittik. Cenazenin nereye gittiği araştırılırken, bir çalışan kadın, 'Nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Babanız yanlışlıkla yakıldı. Nerede yakıldığını biz de bilmiyoruz' dedi. Polise şikâyette bulunduk. Avukat tuttuk. Devreye Hannover Başkonsolosluğu ve Dışişleri Bakanlığı girdi. Babamın cenazesinin nerede yakıldığını yerel gazeteden öğrendim" dedi.

HUKUK ÖNÜNDE HESAP SORACAĞIZ

Ayşegül Sargın, babasının cesedinin cuma günü yakılıp pazartesi günü toprağa verildiğini öğrendiğini anlattı ve "Biz babamı ne olursa olsun Müslüman mezarlığına defnetmek istiyoruz. Olayı sonuna kadar götüreceğiz. Bir özrü çok görenlerden hukuk önünde hesap soracağız" dedi.

Sadettin Saran'ın kalbini çalan güzel, başka biri çıktı! Feraye Tanyolaç’tan mahkemeye 'pireli' ve 'fareli' dilekçe Hülya Avşar'dan olay olacak sözler Özcan Deniz'in oğlu Kuzey 6 yaşına bastı Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı Görüntüsüyle şaşırtan Sertab Erener eleştirilere bozuldu