Biden ailesinin köleleri varmış

ABD Başkanı Joe Biden ve ailesi hakkında yazılan bir kitap, Biden’ın atalarından birinin iki köle, bir diğerinin ise 14 yaşında bir çocuk köleye sahip olduğunu öne sürdü.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre gazeteci Ben Schreckinger’ın kitabıyla ilgili haber yapan “Politico” dergisi, Katolik İrlandalı kökenleriyle gurur duyan Biden’ın üç nesil önceki dedesi Jesse Robinett’in Maryland’de 1800’lü yıllarda iki köleye sahip olduğunu yazdı.

Biden’ın diğer dedesi Thomas Randle’ın da 1850’de  Baltimore’da çocuk köleye sahip olduğu belirtildi.

Kitapta, Biden’ın aile kütüğünü çıkaran Alexander Bannerman’ın döneme ait kayıtları kullandığı bildirildi. Bannerman’ın sömürgeci Amerika’da derin kökleri olan Biden ailesi için “Ne çok fazla ata ve ne çok fazla köleye sahipler” dediği aktarıldı.

Derin Talu'nun tepki çeken sözleri ünlü çifte soruldu Merve Dizdar: "Evim yıkılıyor" Üç sunucuya uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltı Celal Can Algül ile Cansu Tuman kol kola 50 gündür yoğun bakımda olan Fatih Ürek'le ilgili yeni açıklama Bengü'den boşandığı eşiyle kalpli paylaşım