Bircan Bali öfkeli açıklamalarını sürdürdü: "Süreci bekliyorum Oğuzhan"

Depremde bir çok yakınını ve çocuklukta yaşadığı evi kaybettiğini ifade eden Bircan Bali; üzgün, öfkeli ve hararetli açıklamalarıyla ekrana gelmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için canla başla mücadele edilirken sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur hakkında Kahramanmaraş ve Hatay'da baraj duvarlarının patladığı yönünde paylaşım yaptığı gerekçesiyle 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan resen soruşturma başlatılmıştı.

'Hatay'da baraj patladı' paylaşımıyla kurtarma çalışmalarının aksamasına neden olan Uğur'u sert şekilde eleştirenlerden biri de magazin yorumcusu Bircan Bali oldu.

"Söylemezsem Olmaz" programında zehir zemberek açıklamalarda bulunan Bali, "Dünyaları götürdünüz. Dünyaları yediniz, yuttunuz bana ne helal hoş olsun. Seni tıklayanların problemi. Burada hesap vereceksin. Orada ses gelen bir bebeği bıraktıysa senin yüzünden ekipler, hesap vereceksin Oğuzhan!" ifadelerini kullanmıştı.




Bircan Bali bugünkü yayında ise Oğuzhan Uğur ile dün telefonda konuştuklarını ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

"Dün Oğuzhan bana ulaştı. Bana telefon numarasını verdi. Biz Oğuzhan ile uzun uzun konuştuk. Onun söylediklerini dinledim. O da benim söylediklerimi dinledi. Çok yakınımı kaybettiğimi, çocukluğumda yaşadığım evimin artık olmadığını söyleyince 'Hassasiyetini şimdi daha iyi anladım. Savcılık makamına gerekli belgeleri sundum. Bir çalışanımızın yaptığı hata. O çalışanı işten çıkardım' dedi.

Ortalığı falan yıkıyorsunuz da... Ben Oğuzhan ile konuştum. Çünkü Oğuzhan hassasiyet ve sorumluluk hissettiği için bana ulaştı bu çok önemli bir şey. Sorumluluk hissetmesi bu işte sorumlu olduğu anlamına geliyor. 

Ona bir tek şunu söyledim. 'Umarım bu anlattıklarının hepsiyle aynı kalptesindir. O kalpte olduğuna inanmak istiyorum' dedim. Böyle vedalaştık.

'Hesap vereceksin' dedim. Hesap verdi. Umarım anlattıkları doğrudur. Bunu ben şu anda teyit edemiyorum. Savcılık makamı değilim. Hiç birimiz değiliz. Bir vatandaş olarak, vicdan olarak sorduk. 'Savcılığa gönderdim' dedi. 'Süreci bekleyeceğiz' dedi. Süreci bekliyorum Oğuzhan. Bakalım nasıl olacak?"

Sadettin Saran'ın kalbini çalan güzel, başka biri çıktı! Feraye Tanyolaç’tan mahkemeye 'pireli' ve 'fareli' dilekçe Hülya Avşar'dan olay olacak sözler Özcan Deniz'in oğlu Kuzey 6 yaşına bastı Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı Görüntüsüyle şaşırtan Sertab Erener eleştirilere bozuldu