BM’den Afganistan uyarısı: "Yeni bir insani krize neden olacak"

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Afganistan'daki çatışmaların yeni bir insani krize neden olacağı uyarısında bulundu. Michelle Bachelet, Taliban'dan saldırılarına son vermesini ve müzakere masasına dönmesini istedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Michelle Bachelet, “Tüm taraflar müzakere masasına dönmediği ve barışçıl bir siyasi anlaşmaya varılmadığı sürece, çok sayıda Afgan için zaten çok kötü olan durum daha da kötüleşecek” dedi.

Taliban ise Afganistan’da bir vilayet merkezini daha ele geçirdiğini açıkladı. Farah’ın da el geçirilmesiyle, Afganistan’da Taliban’ın kontrolündeki vilayet merkezlerinin sayısı 7’ye yükseldi.

Farah Vilayet Meclisi üyesi Shahla Abubar, yaptığı açıklamada, “Taliban birlikleri, bugün öğleden sonra güvenlik güçleriyle kısa süren bir çatışma sonrası kente girdi. Valilik binasını ve emniyet müdürlüğünü ele geçirdiler” dedi.

Sadettin Saran'ın kalbini çalan güzel, başka biri çıktı! Feraye Tanyolaç’tan mahkemeye 'pireli' ve 'fareli' dilekçe Hülya Avşar'dan olay olacak sözler Özcan Deniz'in oğlu Kuzey 6 yaşına bastı Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı Görüntüsüyle şaşırtan Sertab Erener eleştirilere bozuldu