Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkçe' uyarısı

Türk Dili Kurultayı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dil konusunda maalesef bir özentidir gidiyor. Kendi dilimizin güzellikleri varken, bu konudaki bu yarış hoş değil" uyarısında bulundu.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Kurultayı'nda değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Geçtiğimiz bir asır, maalesef dilimiz konusunda en çok sıkıntı çektiğimiz en çok kopuş yaşadığımız dönem olmuştur.

Kendi ana dilini en doğru şekilde konuşmayan toplumun başkalarına da faydası olmaz. Dil konusunda maalesef bir özentidir gidiyor. Kendi dilimizin güzellikleri varken, bu konudaki bu yarış hoş değil.

Türk Dili'ni tüm dünyada hak ettiği yer alması için bu kurultayın sonuç bildirgesinde bunları anmakta fayda var. Türkçe, üzerinde konuşulmayı, tartışılmayı hak eden gerçekten köklü bir dilimizdir.

Yusuf Has Hacip'de şöyle diyor; "Akıl süsü dil, dilin süsü sözdür. İnsanın süsü yüz, yüzün süsü gözdür.

Hep belediyelere söylüyoruz, kendi dilimizden olmayan tabelaları sökün."
Sadettin Saran'ın kalbini çalan güzel, başka biri çıktı! Feraye Tanyolaç’tan mahkemeye 'pireli' ve 'fareli' dilekçe Hülya Avşar'dan olay olacak sözler Özcan Deniz'in oğlu Kuzey 6 yaşına bastı Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı Görüntüsüyle şaşırtan Sertab Erener eleştirilere bozuldu