D vitamini eksikliği diyabet nedeni

D vitamini eksikliği, vücudu olumsuz etkiliyor. Diyabet, kanser ve kemik erimesini tetikliyor. Haftada 3 gün 5-15 dakika güneşlenmek hayati önem taşıyor.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre vücut için son derece önemli olan D vitamini, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. En önemli kaynağı güneş olan D vitamini, güneş ışığına maruz kalınca deride oluşabiliyor.

SÜT İÇİN

Yağlı balıklar, süt, yumurta sarısı ve tahıllar D vitaminini destekleyen gıdaların başında yer alıyor. D vitamini eksikliği, bütün vücudu etkiliyor. Eksikliği, tümör gelişimine (kolonkalın bağırsak, meme, prostat kanserleri), kalp-damar hastalıklarına, diyabete, kemik erimesine ve depresyona yol açabiliyor. Güneş ışığına çıkmayanlarda, kapalı ortamda kalanlarda, karaciğer-böbrek hastalığı olanlarda ve sara ilacı kullananlarda D vitamini eksikliği sık görülebiliyor.

Vücudunuzda D vitamini oluşturmanın tek yolu doğrudan güneş ışını ile temastan geçiyor.

D vitamini eksikliğini önlemek için haftada en az 3 kez 5-15 dakika boyunca güneşlenmek hayati önem taşıyor ve hastalıklardan koruyor.
Nihal Candan'dan ses getirecek açıklamalar Serap Belovacıklı hangi ünlü siyasetçiyle evleniyor? Seda Bakan'dan eşine akıl almaz tehdit! Bir Kore dizisi daha ülkemize uyarlanacak Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı! 'Bihter' filminin setinde yaşanan olay aylar sonra ortaya çıktı