D vitamini eksikliği kısırlık sebebi

D vitamini eksikliğinin kısırlığa neden olduğunu söyleyen Ferti- Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir'den önemli açıklamalar...

Bebek sahibi olmak isteyenler dikkat!

Takvim'de yer alan habere göre
D vitamini eksikliğinin kısırlığa neden olduğunu söyleyen Ferti- Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, "D vitamini eksikliği; yumurta rezervini, yumurtanın kalitesini ve döllenme oranlarını olumsuz etkiler. Düşüklere neden olur" dedi. Dr. Taşdemir, şu uyarılarda bulundu:

15-20 DAKİKA YETERLİ

"Bebek isteyen kadınların veya hamilelerin, günde 15-20 dakika güneşlenmesi veya yürüyüş yapması D vitamini için yeterlidir. Hamileler 12.00-15.00 saatlerinde güneşe çıkmalıdır. Camın arkasından alınan güneş ışığının hiçbir yararı yoktur. Fazla güneşte kalarak daha fazla D vitamini alınması da söz konusu değildir."

TON BALIĞI VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİN


D vitaminini güneşin yanı sıra; ton balığı, uskumru, yumurta sarısı, karaciğer, süt ve süt ürünleri, tahıl gibi ürünlerde de bulunuyor. Bu gıdaların dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekiyor.
Bülent Şakrak mutluluğu Esra Akpınar'da buldu Rachel Araz ödediği 950 liraya isyan etti! Yağmur Taktaş'ın mezarı açılacak İntihara kalkışan Dilan Polat ölmek istedi! Allan Hakko - Selin Yağcıoğlu aşkı hız kesmiyor Afra Saraçoğlu'ndan kendisine benzediği için isyan eden Alisa Sever'e yanıt