Deprem uzmanlarından Adana depreminin ardından flaş açıklamalar

Adana'nın Kozan ilçesinde bu sabah 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem uzmanlar Naci Görür ve Ahmet Ercan, Kozan depremini değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Kozan'da gerçekleşen M5,5'luk artçı depremin geleceğini geçen hafta twitterdan yazmıştım. Bunun ardından daha büyük deprem gelirse ya da Adana"ya inerse şaşırırım. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Naci Görür ise Kozan depremi için sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var."



Serdar Ortaç ayakta duramıyor Giray Altınok, 14 yıllık birikimini açıkladı Derin Talu'nun tepki çeken sözleri ünlü çifte soruldu Doğu dizisinin 4. Sezon çekimleri başlıyor Merve Dizdar: "Evim yıkılıyor" Şarkıcı Güllü'nün ölümüyle ilgili şok iddia: "İtildiği görüntüler kameramda"