Emekliye çifte maaş müjdesi!..

Memur emeklileri Temmuz ayı maaşlarını zamsız olarak 22-23 Haziran’da alacak. Çifte artışla oluşacak zam farkları ise Temmuz ayı içerisinde verilecek.

Takvim'de yer alan habere göre Temmuz'da tüm emeklilere zam var. Zam oranı ise 3 Temmuz'da belli olacak ve maaşlara yansıtılacak. Maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alan memur emeklileri, Temmuz ödemelerini zamsız olarak 22-23 Haziran'da alacak. Çifte artışla oluşacak zam farkları ise Temmuz ayı içerisinde verilecek. Memur emeklileri, Temmuz'da, toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam alacak. Ayrıca bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, aşan kısım da yüzde 4'lük zamma eklenecek. İlk 5 aylık enflasyon, memur emeklilerinin yüksek bir oranda enflasyon farkı alacağını ortaya koydu. Kesin rakam da 3 Temmuz'da açıklanacak. Memur emeklilerinin Temmuz ayı maaş ödemeleri, Ramazan Bayramı nedeniyle erkene çekildi. Maaş tarihleri 1, 2, 3 Temmuz olanlara 22 Haziran'da, 4 ve 5 Temmuz olanlara ise 23 Haziran'da ödemeleri yapılacak. Zam oranı 3 Temmuz'da belli olacağı için, memur emeklileri 22-23 Haziran'da ödemelerini zamsız olarak alacak. 3 Temmuz'da enflasyonun açıklanmasıyla zam oranı kesinleşecek ve ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun duyuracağı tarihlerde çifte artışla oluşacak zam farkları ödenecek.

Yani memur emeklileri Temmuz maaşını bu ay, yüzde 4 zam ve enflasyon farkının getireceği artışı Temmuz'da cebine koyacak. Halen en düşük memur emeklisi maaşı, bin 658 lira seviyesinde bulunuyor. Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 6.48 çıkarsa, bu maaş da yüzde 3.48 enflasyon farkı ve yüzde 4 zam ile bin 784 liraya yükselecek. Memur emeklisine 22-23 Haziran'da bin 658 lira 31 kuruş ödenecek, Temmuz ayında da hesaba 126 lira 35 kuruşluk çifte zam farkı yaratılacak.



Nihal Candan'dan ses getirecek açıklamalar Seda Bakan'dan eşine akıl almaz tehdit! Serap Belovacıklı hangi ünlü siyasetçiyle evleniyor? 'Bihter' filminin setinde yaşanan olay aylar sonra ortaya çıktı Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı! Ani bir kararla boşanan Buse Terim ve Volkan Bahçekapılı bir araya geldi