Emre Maraşlı sosyal medyada hakarete savaş açtı

İş insanı Emre Maraşlı, röportajının sadece bir kısmının alınarak bağlamından koparıldığını iddia ettiği sözleriyle alakalı olarak sosyal medyadan kendisine hakaret eden 100 kişiden şikayetçi oldu.

Patronlar Dünyası'ndan Ali Kemal Erdem'in özel haberine göre sosyal medya bilginin kolay yayılması, eğlence ve iletişim amaçlı da kullanılması nedeniyle günümüzün vazgeçilmezi. Sosyal medyanın en büyük özelliklerinden biri de normal şartlarda birbirleriyle karşılaşma ihtimali olmayan insanların bile takipleşme yoluyla bağlantı kurabilmesi hatta diyaloga geçebilmeleri. Ancak bütün bu olumlu yanlarına karşın kimi insanların kendileri gibi düşünmeyen insanlara karşın hakaret içeren ifadeleri sosyal medyanın belki de olumsuz özelliği.

Erguvan İnşaat Şirketi Kurucu Başkanı Emre Maraşlı da sosyal medyanın bu özelliğinden dolayı mağdur olan isimler arasına girdi.

Maraşlı, geçtiğimiz haftalarda emlak üzerine Move Up Dergisi’nin YouTube kanalına verdiği röportajın bir kısmının sosyal medyadaki kimi hesaplarca alıntılanarak sözlerinin bağlamından koparılarak aktarıldığını öne sürdü.

Maraşlı'nın konuşmasında İstanbul'dan Türklerin gitmesini söylediğini öne süren kimi hesapların yaptığı paylaşımlar binlerce kişi tarafından izlendi. Ancak Maraşlı'nın görüşlerini beğenmeyen ve röportajın tamamını izlemeyen az sayıda kişi de eleştirmek yerine hakareti seçti. Maraşlı'nın X hesabından yaptığı açıklamayı da dikkate almadılar.

Maraşlı, devam eden hakaretler üzerine avukatı aracılığı ile sosyal medyada hakaret edenlere karşı harekete geçti.

HAKARET EDEN 30 KİŞİYLE BİZZAT KONUŞUP İKİSİ HARİÇ ANLAŞTI

Eleştirmeyip kişiliğine yönelik hakaret ettiği tespit edilen 100 hesap hakkında şikayetçi olundu. Bununla da kalmayan Maraşlı sözlerine şöyle devam etti:

"30 kişi ile falan birebir konuştum mesajlaştım. Röportajın devamını ve anlatmak istediğim şeyi uzun uzun anlattım. İki tane fanatik hariç hepsiyle anlaşabildim. Olayı hatırlayan da yok. Bazı hesaplar sırf etkileşim adı altında yeri geldiğinde montajla, yeri geldiğinde içerikte yer almayan ifadeleri başlığa çıkartıyorlar. Sonuçta etkileşim alıyorlar ancak yanlış bilgi yayarak hem toplumsal barışa zarar veriyorlar, hem de insanların şeref haysiyetleriyle oynuyorlar.”

“ETKİLEŞİM ALACAKLARSA HER TÜRLÜ LAFA RAZILAR”

Maraşlı, daha önce sosyal medyada çok kısa sözleri paylaşılarak hakaret edilen insanların konuşmasının tamamını dinlediğine yapılan hakaretlere anlam veremediğini, haksızlığa uğradıklarını anladığını belirterek, “Aynı durum benim başıma geldi. Belki iki dakikasını verip hepsini okusa veya dinlese anlayacak. Ama bazı fenomen, kanaat önderi denilen bazı kişilerin başlıkta yazdıkları şeylerden bir sürü hakaret doğuyor. Bir gazeteciye ulaştım. 500 bin etkileşime ulaşmış. Durumu anlattım hatasını kabul ediyor ama paylaşımını da kaldırmıyor. Etkileşim alacaklarsa her türlü lafa razılar”

“ELEŞTİREBİLİRSİN AMA HAKARET ETMEYE HAKKIN YOK”

Maraşlı, insanların birbirlerine karşı her ortamda saygılı olması gerektiğini kaydederek, "Bırak Türklerin İstanbul'dan gitmesini, aksine Türklerin sahip olduğu İstanbul’un Türk evlatları tarafından nasıl daha zengin ve nasıl etkili hale getirebileceğini anlatıyorum röportajın tamamında. Beğenmediğin görüşleri eleştirebilirsin ama hakaret etmeye hakkın yok. Ben sokakta da yanlış bir şey gördüğümde diyelim ki biri yere çöp atsın uyaran bir insanım. Hakaret eden insanlardan şikayetçi olmamamın nedeni de bu tutumumdan farklı değil. Amacım hatalarını görmeleri başka insanlara karşı saygılı olmaları. Herkesi de benzer durumlarda aynı davranışa davet ediyorum. Sosyal medya günümüzün bir gerçeği. Nasıl oturduğumuz yerlerde, işlerimizde insanlara saygılı olmak zorundaysak bu sanal dünyada da bunu kural haline getirmeliyiz" diye konuştu.

50’SİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Maraşlı, şikayet ettikleri 100 hesaptan 50’sinin kimliğinin tespit edildiğini açılacak soruşturma kapsamında yakın zamanda ifadelerinin alınacağı bilgisinin kendisine iletildiğini de söyledi.

Belçim Bilgin'den sevgilisine aşk dolu bakışlar Çiçek Dilligil’in çifte sevinci Hülya Avşar'dan olay sözler: "Benden sonra havası kalmadı!.." Hafsanur Sancaktutan ameliyata alındı! Serenay Sarıkaya flaş açıklamasıyla şaşırttı Mert Yazıcıoğlu'ndan Özcan Deniz açıklaması