Erol Evgin ile anılara yolculuk...

Erol Evgin: "Moda’nın da hayatımda yeri büyük. İlk aşklarımı, ilk heyecanlarımı yaşadığım yerdir..."

EROL EVGİN: Mayolarımız arka ceplerimizde gezerdik

1947’de Moda Mühürdar’da Sultanahmet manzaralı bir evde doğdum. O yıllara dönüp baktığımda unutamadığım birkaç sahne var. Biri, Boğaz’dan geçen buz kütlesi. Sene 1954’tü galiba, ilk kez böyle bir şey yaşıyorduk. Parça parça buzullar kütleler halinde denizdeydi. Herkes sahile inip fotoğraflarını çekiyordu. Denizin hayatımızdaki yeri büyüktü. Mayolarımız arka ceplerimizde gezerdik. O kadar sevdalıydık denize. 60’lı yıllarda denizin dibinde gazete bile okurdunuz, o kadar temizdi.

Moda’nın da hayatımda yeri büyük. İlk aşklarımı, ilk heyecanlarımı yaşadığım yerdir. İlk şarkılarımı da Moda Deniz Kulübü’nde söyledim. Gençliğimizde Moda Deniz Kulübü’nde İtalyan orkestralar çalardı. Kayıkla denize açılır, denizden dinlerdik onları. Bugün bu şehrin en sevdiğim yeri Kandilli. Adile Sultan Sarayı’na sık sık giderim. Nefes aldığımı hissediyorum o manzarada.



Sadettin Saran'ın kalbini çalan güzel, başka biri çıktı! Feraye Tanyolaç’tan mahkemeye 'pireli' ve 'fareli' dilekçe Hülya Avşar'dan olay olacak sözler Özcan Deniz'in oğlu Kuzey 6 yaşına bastı Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı Görüntüsüyle şaşırtan Sertab Erener eleştirilere bozuldu