Gazeteci Hakan Aygün’e hapis cezası

Gazeteci Hakan Aygün, corona virüsü salgını dolayısıyla açılan bağış kampanyasını eleştirmiş, hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılamak” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp bir ay tutuklu kalmıştı.

Sözcü Gazetesi'nden Ümit Türk'ün haberine göre Aygün, haksız tutukluluk yaşadığını belirterek AYM’ye başvuruda bulunmuştu. Yargılaması süreci devam ederken AYM, Hakan Aygün'ün tutuklu kalmasında ‘hak ihlali' olduğuna karar verdi.

Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi, bugün davayı karara bağladı. Aygün'ün “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan beraatine karar veren mahkeme, Aygün'ü, “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılamak” iddiasıyla suçlu buldu.

7 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kararı değerlendiren Aygün, “Anayasa mahkemesi kararı ve iban ayeti tweetini attığımın saptanamamasına rağmen hayatımın ilk hapis cezası olarak 7 ay 15 gün verildi, hükümün uygulanması geri bırakıldı. İtiraz yolu açık, sonu belli AYM, olmazsa AİHM'den döner” ifadesinde bulundu.

Derin Talu'nun tepki çeken sözleri ünlü çifte soruldu Merve Dizdar: "Evim yıkılıyor" Üç sunucuya uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltı 50 gündür yoğun bakımda olan Fatih Ürek'le ilgili yeni açıklama Celal Can Algül ile Cansu Tuman kol kola Bengü'den boşandığı eşiyle kalpli paylaşım