İşte 4 adımda 2016 zamları!..

Emekliler bu yıl 3 zam alırken, halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar artışı 4'leyecek. Kendi işini yapan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 zamla geliri 247 ile 785 lira arasında artacak.

Takvim'de yer alan habere göre 2016 yılı emekliler için zam yılı oldu. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri Ocak'ta çifte zamdan yararlandı, bir artışı da Temmuz'da alacak. Böylece emekliler bu yıl 3 zam imkanı elde ederken; emekli olup halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar maaşlardan yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması sayesinde 2016'daki artışı 4'leyecek.

Halen Bağ-Kur kapsamında çalışan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşındaki yüzde 10'luk kesinti Nisan'da bitiyor. Emeklilerin gelirinde bu sayede 87 ile 381 lira arasında artış olacak. Ocak ayında diğer SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi yüzde 3.86 + 100 lira zam alan bu emeklilerin 3 artışla kazancı, 203 lira ile 595 lira aralığına çıkacak. Ayrıca bir zam da Temmuz'da yapılacak.

Bu zam da yılın ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar olacak. Uzmanlar, Temmuz zammını yüzde 5 civarında tahmin ediyor. Tahminler tutar ve Temmuz zammı yüzde 5 çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup kendi işini yapanlar yani halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar 4 zamla 247 ile 785 lira arasında gelir artışına kavuşmuş olacak.

İşte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden halen Bağ-Kur kapsamında çalışanların adım adım 2016 zamları:
OCAK: % 3.86 + 100 TL zam
NİSAN: Yüzde 10'luk destek primi kesintisi bitiyor
TEMMUZ: Enflasyon zammı




Gonca Vuslateri doğum yaptı İlhan Mansız minik bebeğinin yüzünü ilk kez gösterdi Batuhan Büyükacaroğlu Gaddar’ın 'Yakışıklı'sı oldu IŞİD medresesinin altından Nihat Hatipoğlu’nun kardeşi çıktı! Gösteriyi 13 dakika geç bitiren Lana Del Rey'e rekor ceza! Toygan Avanoğlu'nun yeni filmi vizyon için geri sayımda