Kolesterolle bu yolla savaşın!

Si­yah çay, yu­laf, so­mon ba­lı­ğı, ce­viz, bit­ter çi­ko­la­ta ve avo­ka­do ko­les­te­ro­lün dü­şü­rül­me­sin­de ol­duk­ça et­ki­li.

Bugün'den Serda Kıvılcım'ın haberine göre ko­les­te­rol, kalp ve be­den sağ­lı­ğı­nın düş­ma­nı. AB­D’­de ya­pı­lan araş­tır­ma­da si­yah çay, yu­laf, so­mon ba­lı­ğı, ce­viz, bit­ter çi­ko­la­ta ve avo­ka­do­nun ko­les­te­ro­lün dü­şü­rül­me­sin­de ol­duk­ça et­ki­li ol­du­ğu an­la­şıl­dı.

Düzenli yulafın etkisi

Si­yah ça­yın kan ya­ğın­da azal­ma sağ­la­dı­ğı­nı be­lir­ten Dr. La­ne Stork, “ABD Ta­rım Ba­kan­lı­ğı­’nın ça­lış­ma­la­rı so­nu­cun­da 3 haf­ta bo­yun­ca çay içil­me­si du­ru­mun­da kan­da­ki yağ­da azal­ma gö­rül­dü­ğü açık­lan­dı­” de­di. Ça­yın ar­dın­dan ge­len yu­la­fın da kö­tü ko­les­te­rol düş­ma­nı ol­du­ğu­nu kay­de­den Stork, “Ya­pı­lan araş­tır­ma­la­ra gö­re dü­zen­li ola­rak bir­kaç haf­ta bo­yun­ca yu­laf ye­di­ği­niz tak­dir­de kö­tü ko­les­te­ro­lü­nü­zü yüz­de 5 ora­nın­da dü­şü­re­bi­lir­si­niz. Yu­laf ay­rı­ca kö­tü ko­les­te­rol emi­li­mi­ni dü­şü­ren be­ta glu­kan içe­ri­r” di­ye ko­nuş­tu. Ko­les­te­ro­lün düş­ma­nı olan ve kalp dos­tu olan bir baş­ka yi­ye­ce­ğin ise so­mon ba­lı­ğı ol­du­ğu­nu be­lir­ten Dr. Stork, “So­mon bolca ome­ga 3 ya­ğı ba­rın­dır­dı­ğı için kalp sağ­lı­ğı için fay­da­lı­dır.

Cevizde omega 3 fazla

Ome­ga 3 yağ asit­le­ri ar­ter­ler­de il­ti­hap, plak oluş­ma­sı­nı azal­ta­bi­li­r”
ifa­de­si­ni kul­lan­dı. Ce­vi­zin de di­ğer bir­çok ka­buk­lu ku­ru­ ye­mi­şe gö­re da­ha fay­da­lı ol­du­ğu­nu di­le ge­ti­ren Dr. Stork, “Ce­viz, ko­les­te­rol sa­va­şın­da di­ğer ku­ru­ye miş­le­re gö­re da­ha çok ome­ga 3 içeriyor” de­di.

Ko­les­te­rol düş­ma­nı bir di­ğer yi­ye­ce­ğin bit­ter çi­ko­la­ta ol­du­ğu­nu kay­de­den Dr. Stork “Bit­ter çi­ko­la­ta­da­ki ka­ka­o an­ti­ok­si­dan­lar doy­ma­mış yağ içe­rir. Bu da ko­les­te­ro­lün dü­zenler. A­vo­ka­do iyi ko­les­te­ro­lü­nü­zü yük­sel­ten yağ­la­ra sa­hip­tir” ifadesini kullandı. 
Serpil Çakmaklı: "İhaneti gözlerimle gördüm" İntihara kalkışan Dilan Polat ölmek istedi! Afra Saraçoğlu'ndan kendisine benzediği için isyan eden Alisa Sever'e yanıt Hazal Kaya'nın annesi mahallede rezalet çıkardı! Serenay Sarıkaya ve Mert Demir'i görüntülemek isteyen muhabirlere saldırı! Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu