Muhalefet, hayal kırıklığına uğrayan seçmenden dolayı 2. turu istemiyor mu?

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Odatv'nin edindiği son kulise göre Millet İttifakı'nda ikinci tur endişesi başladı.

Genel seçimler ile birlikte yapılan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı adayı  Recep Tayyip Erdoğan arasındaki kıyasıya süren mücadelede yüzde 50'i geçen taraf olmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Odatv'nin edindiği son kulise göre dün gece yapılan üçlü zirvede ikinci turun hesaplamaları yapıldı.

MASADA YENİ KONULAR VAR 

Ankara kulislerine göre Millet İttifakı'nın büyük bileşenlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yoğun olarak ikinci turda Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu karşısında farklı şekilde geri plana düşmesi durumunda Altılı Masa genel başkanlıklarının genel başkanlık koltuklarının da zora düşeceğini düşünüyor. İlk tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hayal kırıklığına uğrayan CHP seçmenlerinden bir kısmının ikinci kez sandığa gitmeme ihtimali de liderleri yeni hesaplar yapmaya itiyor. Masada seçimlerden çekilmenin bile dile getirildiği söyleniyor. 

PARTİ BAŞKANLIKLARI TEHLİKEDE Mİ?

14 Mayıs gecesi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ittifakın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan kritik üçlü zirvede "Eğer ikinci tur sonunda Erdoğan'ın yüzde 60'lık bir oranı yakalarsa ittifak liderlerinin durumu, genel başkanlıkları ne olur" sorusuna yanıt arandı.  

YURT DIŞI OYLARI İMDATA YETİŞİR Mİ?

Cumhur İttifakı ise bir umut yurt dışı oylarına kitlenmiş durumda. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki oy farkının 2.428.695 bulunduğu şu saatlerde, son gelecek yurt dışı oylarıyla seçimin ilk turda bitmesi için imdada yetişmesi arzusu hakim.

SİNAN OĞAN'IN SEÇMENİ KİMİ DESTEKLEYECEK

Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49. 41, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde yüzde 49.42 oranında, Sinan Oğan ise yüzde 5.20 oranında oy aldı.  

Sandıkların yüzde 99.3'ünün yansıdığı bu oranlarda ise en çok merak edilen ikinci turda Sinan Oğan'ın oylarının hangi ittifaka ne oranda kayacağı. Beklentiler ise Sinan Oğan'a ilk turda oy verenler, ikinci turda Cumhur İttifakı'nı destekleyeceği yönünde. 

Odatv.com

Nihat Doğan’ın eşi Arzu Doğan ihaneti itiraf etti: "Birçok kadınla ilişkisi var" Nükhet Duru'nun 'tayt' açıklaması Fatih Altaylı'yı öfkelendirdi Kızıl Goncalar’ın Levent’i Özcan Deniz, Mert Yazıcıoğlu’nu övdü Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı polisleri torbacı sandı! Olaylı gece Özgü Namal Almanya yolcusu Barış Baktaş'ın özel hayatında neler oluyor? İlk kez açıkladı