Saat 09.05’te Türkiye'de hayat durdu!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'inci yılında saygıyla anıldı. Saatler saat 09.05’i gösterdiğinde Türkiye'de hayat durdu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yılında binlerce kişi Dolmabahçe Sarayı’na geldi.


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yılında 7’den 70’e Türkiye’nin birçok yerinden vatandaşlar Dolmabahçe Sarayı’na akın etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren saraya gelenler, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu odasına karanfil bıraktı. Çocuklar, gençler, yaşlılar, binlerce kişi saatler 09.05'i gösterdiğinde çalan sirenle birlikte saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Gelenler arasında gözyaşlarını tutamayanlar da oldu.  

Türk Deniz Kuvvetleri'nin Barbaros sınıfı fırkateynlerinden TCG Salihreis ve beraberindeki tekneler de Dolmabahçe Sarayı önünde durdu.  

ÇOCUKLARIMIZA DA ONA OLAN SEVGİMİZİ HER ZAMAN GÖSTERECEĞİZ 

73 yaşındaki Melahat Aydın, “Hala daha özlemle anıyoruz. Saatlerce de dursak onu ziyaret etmeden gitmeyeceğizö dedi. Çocuklarıyla beraber Dolmabahçe Sarayı’na gelen Sefer Turan da, “Sabahın köründe bugün için kalktık geldik çünkü dünyanın en büyük, gelmiş geçmiş, yaşamış ve hiçbir zaman da ölmeyecek, sonsuza kadar yaşayacak olan en büyük liderine sahibiz. Muhammed Mustafa’dan ve Mustafa Kemal’in yolundan ayrılmamalıyız. Çocuklarımıza da ona olan sevgimizi her zaman öğreteceğiz, göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 

OLMASAYDI, BELKİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DE OLMAYACAKTI 

Fatma Yazıcı da, “Çok duygu yüklüyüm. Atamızı anmaya geldik. Ne mutlu bu günleri gördüğümüze. Bundan sonra da devam ettireceğiz. Atamızı unutmayacağız, unutturmayacağız. Kalbimizde yaşıyor zaten. Olmasaydı belki bizler de olmayacaktık. Belki Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı" dedi. 10 yaşındaki Miray Doğan da, “Sabahın erken saatinde geldim ama çok özledik Atatürk’ü. Saygı ve özlemle anıyoruz. Ben bütün görevlerimi yerine getirmeye çalışıyorum" dedi.  

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA ANMA TÖRENİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85'inci yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Havalimanı'nda anma töreni düzenlendi.

10 Kasım'a özel olarak İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'ne Türk bayrağı ve Atatürk'ün portresi asıldı. Tören öncesinde anma için Türkçe ve İngilizce anons yapıldı.

Çok sayıda havalimanı personeli ve yolcu törenin düzenlendiği bölgede toplandı.

Yolcular için hem Türkçe hem de İngilizce anons yapıldı.  

Havalimanı çalışanları ve yolcular sirenlerin çalmasıyla saat 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulundu.



Yabancı yolculardan bazılarının da saygı duruşuna eşlik etti. İstiklal Marşı okunmasının ardından tören sona erdi. 

ATA'YA SAYGI DURUŞU

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu'dan Avrupa Yakası'na geçiş yönünde polis ekipleri tarafından trafik durduruldu.

Saat 09.05'i gösterdiğinde köprü girişinde sürücüler araçlarından indi.


Vatandaşlar ve polis ekipleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde saygı duruşunda bulundu.


Saatler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda ettiği 09.05’i gösterdiğinde Kocaeli’nde de 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.




İzmit ilçesindeki Cumhuriyet Bulvarı’ndaki dükkanlarda çalışanlar, işe ve okula gitmek için dışarıda olanlar sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçti.

Cumhuriyet Bulvarı’nda seyir halinde olan sürücüler de 09.05’te araçlarından inerek Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

İZMİR'DE ANMA TÖRENİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yıl dönümü için İzmir'de anma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, AK Parti’li ve CHP'li İzmir milletvekilleri, oda başkanları katıldı.



Törende İzmir Valiliği, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saat 9'u 5 geçe ise sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm kentte hayat durdu. Trafik akışı tamamen dururken, caddelerde yürüyen vatandaşlar da saygı duruşuna geçti. Törenin yapıldığı alanda ise 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında da anma töreni düzenlendi.

Bazı madenciler kömür ocağı girişinde bazıları da müessese önündeki törende iş kıyafetleriyle saygı duruşuna geçti.



Törenler İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi. 

Mustafa Kemal Atatürk 85'inci ölüm yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da anıldı.

Kentin ana arterlerinden Yüzüncü Yıl Caddesi'nde saatler 09.05'i gösterip sirenlerin çalmasıyla seyir halindeki sürücüler araçlarını yol kenarında durdurup flaşörlerini yakarak saygı duruşunda bulundu.



Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85'inci yılında Ankara'da saygıyla anıldı. 



Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te Ankara'da 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda, sirenler çalmaya başladı.



Bu sırada trafikteki araçlarını durduran sürücüler, kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar, belediyenin temizlik işçileri saygı duruşuna geçti. 

Bu sırada kaldırımlarda yürüyenlerin yanı sıra, evlerinde bulunanlar saygı duruşunda bulundu. 

DHA

İşte Kalben’i yakan gizli görüntüler Serenay Sarıkaya - Cem Yılmaz aşkı yeniden mi alevlendi? Erkan Yolaç hayatını kaybetti Cannes'a giden Hande Erçel sosyal medyayı ikiye böldü Nihal Candan tahliye edilmişti! Dilan ve Engin Polat ile ilgili yeni gelişme Selin Şekerci'nin sağlık durumuyla ilgili üzücü gelişme