Seda Tosun: 'Başarı için güzellik şart değil'

Seda Tosun, kısa sürede 3 milyon izleyiciyi aşan gişesiyle adından söz ettiren Mahsun Kırmızıgül’ün Mucize filminde gözü yaşlı Mizgin’i canlandırdı.

Seda Tosun'un Akşam'da yayınlanan röportajı..

‘Mucize’ filminde nasıl bir karaktere hayat verdiniz?

Köyün en güzel, en masumu Mizgin. Bir Zaza kızı. Sevgisi için fedakârlıklar yapan, alçakgönüllü ve merhametli bir kadın. Mızgin, kaderine razı geliyor ve aşkın, sevginin neleri değiştirebileceğini gösteriyor.

Doğa koşullarının çetin olduğu bir yerde çekimler yaptınız. Olumsuz hava şartları seti etkiledi mi?
Çekimler esnasında hava şartları bizi zorladı. İlk karı Kars’ta gördük. Kışın -40’a kadar ulaşan bir soğuk vardı. Bütün sahnelerimde hastaydım. Çekimleri sonlandırana kadar hastalık sürecim devam etti. İğne ve ilaçlar sayesinde ayakta kalabiliyordum. Ama bu zorlayıcı hava şartları hiçbir şeye engel olmadı. Çekimler çok eğlenceli geçiyordu. Güzel bir aile ortamı vardı.

Sahnelerinizde sizi en çok zorlayan ne oldu?
Benim yükseklik fobim vardır. Mucize’de uçurum kenarında bir sahnem vardı. O sahne beni çok zorlamıştı. Soğuk terler dökmüştüm. Kendimi bu sahne için motive etmeye çalıştım. Uçurumun tam kenarındaydım. Oldukça tehlikeliydi ve korkmuştum. İlk defa bir ahıra girdim. Kazların, koyun ve keçilerin arasında olduğum sahneler de beni epeyce zorladı. Hatta çekim esnasında bir keçi tekme attı. Çok ürkmüştüm ama bir o kadar da komikti.

Rolünüzle ilgili nasıl tepkilerle karşılaştınız?
Herkesten çok güzel tepkiler alıyorum. Bazen insanlar beni gördüklerinde ağlamaya başlıyorlar ve filmin etkisinden kurtulamadıklarını söylüyorlar. Bazı erkeklerden Mızgin’in hayallerindeki kadın olduğunu ve bunu beyazperde de olsa izledikleri için mutlu olduklarını söylüyorlar. İnsanların hayallerine ortak olabilmek önemliydi.

AHMET ALTAN KİTAPLARINI ALİ SÜRMELİ SAYESİNDE SEVDİM

Sette oyuncularla ilginç anılarınız oldu mu?

Kars’ta hastalandığım için Ali Sürmeli bana zorla pekmez yedirmişti. Gece uyumadan önce kitap okurdu. Ahmet Altan kitaplarını Ali Sürmeli sayesinde sevdim. Kars’ta kaldığımız yere en yakın market 10-15 dk yürüme mesafesindeydi. Çekimleri gerçekleştirdiğimiz köye gidebilmek için dört saatimiz yolda geçiyordu. Uyumaya bile pek fazla vakit kalmıyordu.

Mahsun Kırmızıgül’le çalışmak nasıl bir duygu?
Mahsun Kırmızıgül’ün projelerini zaten çok başarılı buluyordum. Her zaman çalışmayı hayal ettiğim bir yönetmendi. Bir gün birlikte çalışacağımıza inanmıştım. Usta oyuncu kadrosu, harika bir ekip, başarılı bir yönetmen… Daha ne olsun ki...

Film için 3 bin kişinin arasından seçilmek de büyük bir şans olsa gerek…
Mahsun Kırmızıgül’le facebook sayesinde iletişim kurdum. Deneme çekimi yaptığımda oyunculuğumu başarılı buldu ve Mizgin karakterine beni uygun gördü. Her filmi gibi bu filmde de başarılı olacağını henüz senaryoyu okumadan tahmin etmek zor olmadı. Senaryoyu okurken kahkahalarla güldüğüm ve hüzünlenip gözyaşlarına boğulduğum çok sahne oldu. En çok beni okurken bile böylesine derinden etkileyen senaryonun nasıl sahneleneceğini merak etmiştim. Mizgin içime sinen bir karakterdi, benim için zor olmadı. Aksan konusunda yönetmenimiz her oyuncusuyla teker teker çalışma yaptı. Mucize filmi ve Mahsun Kırmızıgül, hayatımın ve kariyerimin dönüm noktası oldu. Böyle önemli bir karakteri canlandırmak beni mutlu etti.

Oyunculuğa iyice ısındınız mı?
Oyunculuğumla ilgili güzel yorumlar, güzel tepkiler alıyorum. İnsanlar beni ekranda görmek istediklerini söylüyorlar. Uygun bir projede yer almak isterim. İçimde müthiş bir oyunculuk aşkı var. Ömrümün sonuna kadar oyunculuk yapmak istiyorum.

KARİYERİMDE SAĞLIKLI ADIMLAR ATACAĞIM

Ekranda olmak için sadece güzellik yeterli midir?

Güzellik tek başına yeterli değildir. Güzellik geçicidir, ölümsüz olan ruhlarımızdır. Güzel bir bedene güzel bir ruh eşlik ettiğinde işte o zaman güzelliğin tanımı tamamlanır. Ekranda başarılı olmak için güzellik şart değildir. Önemli olan önce eğitim sonra yetenektir. Eğitime çok önem veriyorum. Başarılı olabilmek için eğitim almak ve çalışmak gerekir. Hatta çoğu zaman güzellik avantaj değil de dezavantaj olabiliyor. Güzelliğin filmin önüne geçme durumu olabiliyor. Ben mucizeyle bu kırılma noktasını gerçekleştirdim diyebilirim. İnsanlar önce oyunculuğumu başarılı bulduklarını söyleyip tebrik ediyor. Sonra da güzelliğime hayran olduklarını söylüyorlar. Bu beni çok gururlandırıyor. Her güzel tepki, emeğime bir alkıştır.

Sizin hayatınızda ‘mucize’ diyebileceğiniz bir olay var mı?
Böyle güzel bir projede yer almak daha önce her zaman çalışmak istediğim ve yönetmenle çalışma fırsatı yakalayarak kariyerime beyazperdeyle adım attım. Mucize benim mucizem... Hayatımda dönüm noktası oldu.

Dizi sektöründe kalıcı olmak için ne yapmak gerekiyor?
Kalıcı olmak için gerçek olmak gerekir. Samimiyeti kaybetmeyen güzel tepkiler karşısında bunu aleyhinde kullanmamak lazım. Çok çalışmak, disiplinli olmak kalıcı olmanın önemli unsurlarındandır. Kazandığım başarıların üstüne başka başarılar koyup kariyerimize sağlıklı adımlar atmamız gerekiyor.

ÂŞIK OLDUĞUMDA CESUR OLUYORUM

Aşk sizin için ne ifade ediyor?

Aşka inanıyorum. Aşkın gücüne ve hayatı değiştirebileceğine inanıyorum. âşık olduğumda cesur oluyorum.

Kaderci misiniz?
Şansa değil de kadere inanıyorum.

İddialı elbiseler giyinmeyi sever misiniz?
Kıyafet konusunda cesurum. Kendime yakışanı giyerim. Dekolteden önce yakışanı giymek önemlidir.

Bundan sonraki hedeflerinizde neler var?
Yoluma oyunculukla devam edeceğim. Mesleğime âşığım. Sevdiğim bir işi yapmak beni mutlu ediyor. Gelen teklifler var. Henüz karar aşamasına değilim. Uygun bir proje olduğunda yoluma devam etmek isterim.

Ünlüler dünyasında sizi en çok ne korkutuyor?
Mütevazılığı kaybetmem, onu kaybedersem sıradanlaşırım. Samimiyetsizliğin doğması beni ürkütür. Samimiyete önem veren birisiyim. Bunlar olmadığında kendimi eksik hissederim.

Hayatınızı neler üzerine kodladınız?
Sağlığım, ailem ve aşkım üzerine.
Sadettin Saran'ın kalbini çalan güzel, başka biri çıktı! Feraye Tanyolaç’tan mahkemeye 'pireli' ve 'fareli' dilekçe Hülya Avşar'dan olay olacak sözler Özcan Deniz'in oğlu Kuzey 6 yaşına bastı Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı Görüntüsüyle şaşırtan Sertab Erener eleştirilere bozuldu