Sivas hızlı trene kavuşuyor

Vatandaşların sabırsızlıkla beklediği Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.

Saatte 250 kilometre hıza uygun olarak inşa edilen yüksek hızlı tren hattı ile Ankara- Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresi de 2 saate inecek.

Ankara-Yozgat arasındaki seyahat süresi ise 1 saate düşecek. Hat üzerinde Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunacak. Öte yandan, hattın işletmeye alınmasıyla birlikte enerji ve zaman üzerinden yıllık 410 milyon lira tasarruf sağlanacak. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara-Sivas YHT'nin bir hafta ücretsiz olacağı müjdesini vermesi de bekleniyor.

4 İLİ İLGİLENDİRİYOR

Ankara-Sivas YHT ile Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'taki 1.4 milyon vatandaş konforlu ekonomik seyahat imkânına kavuşacağı gibi bu hattın, karayolları hatları ile birlikte Sivas'ın devamında Tokat, Erzincan, Malatya gibi şehirlerle de bağlantısı sağlanacak.

Dolaylı olarak bağlantılı İstanbul, Ankara, Konya, Eskişehir, Tokat ve Erzincan gibi iller düşünüldüğünde çok daha büyük bir kitleye hizmet edecek.

Sadettin Saran'ın kalbini çalan güzel, başka biri çıktı! Feraye Tanyolaç’tan mahkemeye 'pireli' ve 'fareli' dilekçe Hülya Avşar'dan olay olacak sözler Özcan Deniz'in oğlu Kuzey 6 yaşına bastı Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı Görüntüsüyle şaşırtan Sertab Erener eleştirilere bozuldu